Sari la conținut
Home » Toaletarea câinelui poate fi efectuată acasă

Toaletarea câinelui poate fi efectuată acasă

Ce este pseudogestația și cum îți poate afecta câinele?

Toaletarea câinelui poate fi efectuată acasă. Mai ales cu consultul medicului veterinar. Este esențial să fiți atenți la orice schimbare în aspectul blănii, deoarece acest lucru poate indica probleme de sănătate.

Blana trebuie îngrijită în funcție de textura și lungimea firului de păr. Nu alegeți instrumente de periere la întâmplare.

Toaletarea câinelui poate fi efectuată acasă

Pentru câinii cu păr scurt, o periere săptămânală cu o perie din fibre naturale și un pieptene des este recomandată.
Câinii cu păr lung necesită periere mai frecventă, de obicei de două sau trei ori pe săptămână

Căderea parului nu este întotdeauna un motiv de îngrijorare, mai ales la câinii de apartament care năpârlesc pe tot parcursul anului. O periere adecvată și o alimentație de calitate contribuie la regenerarea firului de păr.

Dacă, cu toate acestea, blana pare ternă, consultați medicul veterinar pentru a evalua necesitatea unor suplimente alimentare.

Cât de des să îl spălați?

Este recomandat să spălați câinele doar atunci când este murdar sau emană un miros neplăcut, pentru a evita uscarea pielii sau afectarea texturii firului de păr. Folosiți un șampon special pentru câini pentru a evita dezechilibrarea secreției seboreice.

Când unghiile câinelui încep să se agațe de obiecte sau haine, este timpul să le tăiați. Folosiți o forfecuță specială și asigurați-vă că nu tăiați prea aproape de zona în care se află terminațiile nervoase și vasele sangvine.

Semnele de iritare sau infecție

Ochii trebuie să fie clari și strălucitori. Curățați secrețiile oculare cu vată sau un material special. Orice semn de iritație sau opacitate trebuie consultat de un medic veterinar.

Semne de iritație a urechilor sau miros puternic pot indica o infecție. Curățați urechile cu atenție, evitând introducerea adâncă a bețișorului. Petele roșii sau crustele negre pot indica prezența unui parazit, iar pentru îndepărtarea acestuia este necesară intervenția medicală specializată, conform eva.ro.

Etichete: