Sari la conținut
Home » Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci

Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci

De ce doarme pisica la picioarele mele?

Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci! Acestea sunt câteva sfaturi adunate de la mai mulți proprietari de pisici care au trecut printr-un astfel de eveniment.

Pentru prorietarii care stau la curte dispariția pisicii poate fi un eveniment destul de previzibil. Întrucât pisicile se descurcă singure, vin și pleacă după bunul plac, există riscul ca într-o zi să nu se întoarcă. Astfel că proprietarii se grăbesc să le caute dar nu prea știu cum să acționeze în primele momente.

Ți-ai pierdut pisica, uite ce trebuie să faci, de unde să începi căutarea

Așadar, începe căutarea chiar din interiorul locuinței. Caută fiecare loc unde s-ar putea ascunde, prin dulapuri, după canapele și paturi, în cămară, în spatele rafturilor și chiar în mașina de spălat sau uscătorul de rufe.

După ce te-ai asigurat că nu este în niciun loc din casă, continuă cu tufișurile și arbuștii din grădină și zona din jurul proprietății.

Strig-o pe nume timp de 15-30 de minute și încearcă să o atragi cu hrana ei preferată. Acordă atenție garajurilor, șoproanelor unde ar fi putut rămâne blocată. Află care este ultimul loc unde a fost văzută și cercetează-l cu atenție.

Totodată, gândește-te cum reacționează atunci când se sperie și unde se ascunde de obicei, pate fără să știi s-a petrecut un lucru care o sperie pe aceasta și s-a refugiat într-un loc în care consideră că este în siguranță.

Roagă-ți vecinii să o caute și ei sau să îți dea voie să o cauți tu pe proprieitatea lor.

Sună la cabinetele veterinare din zonă și transmite-le ID-ul microcipului și întreabă-i dacă sunt de acord să posteze pe pagina lor de internet o poză a pisicii dispărute. Folosește rețelele sociale din zona ta, este posibil să gasești pagini sau grupuri dedicate.

Mergi prin cartier, întreabă-i pe localnici, distribuire și postează afișe cu poza pisicii