Sari la conținut
Home » Te muți la apartament și câinele tău nu este obișnuit cu o reducere a spațiului de locuit? Sfaturi despre cum să se adapteze patrupedul la noua viață

Te muți la apartament și câinele tău nu este obișnuit cu o reducere a spațiului de locuit? Sfaturi despre cum să se adapteze patrupedul la noua viață

Dacă câinele tău nu este obișnuit cu o reducere a spațiului de locuit avem pregătite câteva sfaturi despre cum poți să îl ajuți să se adapteze mai bine la noul mod de viață. Dacă ai puțină răbdare cu patrupedul tău, rezultatul va fi unul satisfăcător.

Mutarea de la casă cu grădină, în care toată ziua avea tot felul de activități, la un spațiu de locuit de dimensiuni mult mai reduse poate fi, la început, o povară pentru animalul tău de companie.

Aceștia au mai puțin spațiu atât în interior, cât și în exterior, plus că s-ar putea să împartă spații precum holul, lifturile sau holul cu fețe și animale necunoscute.

Iar în spații atât de apropiate, câinii trebuie să stea liniștiți pentru a nu-și deranja vecinii și s-ar putea să fie nevoiți să învețe să își facă nevoile în afara spațiului.

Pentru a face tanziția mai ușoară, de la modul de viață de la casă la cel de apartament, există câteva tehnici prin care să îți înveți câinele să se adapteze mai repede.

Pregătește-ți câinele pentru noul mediu de viețuit

Dacă câinele tău nu este obișnuit cu o reducere a spațiului de locuit, unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face înainte de a te muta într-o casă nouă este să îi oferi câinelui tău o experiență pozitivă din timp.

Acest lucru ar putea însemna să îți plimbi câinele prin cartier, să te așezi în fața clădirii, astfel încât patrupedul să poată mirosi, vedea și auzi vecinii care trec pe lângă el, sau să vizitezi holul. Asociază experiența cu ceva pozitiv.

Ai putea să îi dai câinelui tău recompense în timp ce te plimbi în jurul blocului sau să să îți lași cățelul să poarte o jucărie de pluș preferată în timp ce te plimbi cu el pe holuri.

În ziua mutării, schimbarea poate fi copleșitoare pentru patruped

Dacă acesta este deja familiarizat cu noul mediu, acest lucru va contribui mult la diminuarea stresului și îl va învăța să se simtă bine în noua lui casă.

Dacă poți, recompensează-ți câinele pentru comportamentul calm și liniștit în timpul mutării. Nu vrei ca patrupedul tău să înceapă să-și creeze obiceiuri proaste, cum ar fi lătratul, în prima zi.

Mențineți câinele liniștit

Odată ce te-ai mutat, câinele tău va fi înconjurat de zgomote necunoscute din hol și de la vecini. Este important să îți înveți câinele că aceste sunete nu sunt mare lucru.

Nu dorești să primești plângeri pentru zgomot din partea vecinilor sau a administratorului clădirii, întrucât câinele nu se oprește din lătrat.

La început, asociezi zgomotele cu recompense sau cu un joc, astfel încât câinele tău să le vadă ca pe niște semne prevestitoare de ceva amuzant, mai degrabă decât de ceva îngrijorător. De asemenea, poți masca zgomotele dând drumul la televizor sau punând muzică.

Deși nu poți să îți controlezi vecinii, îți poți controla câinele. Ține-l departe de ușa din față, unde zgomotele vor fi cele mai puternice. De asemenea, poți bloca vederea câinelui pe fereastră cu plante sau perdele, astfel încât să nu poată sesiza distrageri atrăgătoare.

Odată ce câinele dvs. s-a obișnuit cu noul mediu, îi puteți oferi mai multă libertate. Dar dacă câinele dvs. latră în continuare sau este anxios, consultați un dresor profesionist de câini sau un specialist despre un program de contracondiționare și desensibilizare.

De asemenea, este de ajutor să vă țineți câinele ocupat. De exemplu, oferă-i jucării puzzle sau hrănește câinele cu un alimentator cu viteză redusă, astfel încât să poată petrece timpul în liniște, angajat în activități de stimulare mentală, în loc să latre la zgomotele din hol sau să roadă plinte.

În cele din urmă, pentru a tăia din fașă orice episod de lătrat, învață-ți câinele să tacă la semnal.

Consumă-i energia cu jocuri de interior

Rulotele și casele mici au foarte puțin spațiu în interior. Același lucru poate fi valabil și în cazul unor apartamente. În lipsa unei curți, va fi dificil să satisfaci nevoile de exerciții ale câinelui tău.

Pentru a-ți obosi câinele în interior, în plus față de acele jucării de puzzle, ia în considerare jocurile de gândire, cum ar fi jocul de-a v-ați ascunselea sau antrenamentul cu trucuri. Exercițiul mental poate fi obositor pentru câini.

Oferă-i câinelui cel puțin o plimbare pe zi

Pentru antrenamente în aer liber, oferă-i patrupedului cel puțin o plimbare pe zi și găsește parcurile sau potecile locale pentru o activitate mai prelungită.

De asemenea, ai putea să te apuci de un sport pentru câini, cum ar fi flyball sau disc dog, pentru a oferi exerciții adecvate și distractive atât pentru tine cât și pentru cățel.

Dacă noua casă nu are o curte sau dacă nu ai voie să duci câinele pe terenurile publice, pauzele pentru oliță pot fi mai complexe. Trebuie să mergi cu câinele la locul preferat pentru a-și face nevoile la timp, astfel încât să previi un accident.

Stabilirea unei rutine poate fi de mare ajutor pentru a prevedea când patrupedul trebuie să meargă la toaletă. Alege ore de masă fixe și programează-ți plimbările la aceeași oră în fiecare zi, potrivit akc.org.

De asemenea, poți să înveți câinele să meargă la toaletă la semnal, ceea ce este incredibil de util pe vreme nefavorabilă.

Dacă ai un cățeluș, un câine bolnav sau un câine în vârstă, poți încerca, de asemenea, dresarea la oliță folosind absorbante sau gazon artificial.

Dacă ai un balcon sigur pentru câini, îl poți folosi ca loc de toaletă pentru urgențe sau pentru nevoile nocturne de toaletă.

Împărte politicos spațiul cu alți oameni și câini

În cazul în care câinele va împărți spațiul cu alte persoane în noua locuință, este important ca aceștia să fie iubitori de animale.

De asemenea, este important să îți înveți câinele să aștepte să primească permisiunea înainte de a interacționa cu alți câini și să stea la salut, astfel încât să nu sară pe vecinii tăi. și pe animalele lor de companie.

Dar trebuie, de asemenea, să îl educi cu privire la locurile în care câinelui îi este și nu îi este permis pentru a te asigura că acesta este un rezident binevenit și nu o problemă.