De 473 Vizualizari

SUPOZIȚIE. O nou simț UIMITOR pe care l-ar avea delfinii ar putea fi scos la lumină

Animale uluitoare

Se cunoaște faptul că delfinii fac parte dintre animalele cu simțuri foate dezvoltate care au uimit de-a lungul timpului cercetătorii. Unul dintre mijloacele prin care aceste mamifere se orientează și comunică este ecolocația, asemănătoare cu tehnica folosită de medici în cazul ecografiilor.

Astfel, cercetătorii s-au întrebat, firesc, dacă delfinii ar putea să simtă un făt din pântecele unei femei. În viitorul apropiat este posibil ca un studiu amănunțit să confirme și această supoziție.

„Cred că este foarte plauzibil ca delfinii să fie capabili să detecteze prezenţa unui făt deoarece se știe, din alte studii, că ei pot converti cu multă acuratețe imaginea acustică într-o imagine vizuală și invers. Totuşi, e nevoie de un studiu foarte precis controlat pentru a confirma acest lucru„, a declarat Lori Marino, specialist în neuroştiinţe, la Universitatea Emory din Atlanta, din SUA.


dolphin

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X