Sari la conținut
Home » Sunt secrețiile din ochi normale la pisici? Ce trebuie să știi despre pisica ta

Sunt secrețiile din ochi normale la pisici? Ce trebuie să știi despre pisica ta

sursă foto: lovetoknowpets.com

Sunt secrețiile din ochi normale la pisici? Sunt sigur că suntem cu toții de acord că ochii pisicilor sunt uimitor de frumoși. Cu toate acestea, este posibil să observați ceva îngrijorător în timp ce vă priviți cu dragoste partenerul felin.

O acumulare de scurgeri sau de secreții se poate strânge în colțul ochilor.

Ce sunt scurgerile de ochi la pisici?

O pisicuță care doarme, sursă foto: pawtracks.com;
O pisicuță care doarme întinsă pe o canapea

Cei mai mulți oameni vor fi familiarizați cu secrețile care se adună în colțurile propriilor ochi, mai ales după ce au dormit. Ei bine, și pisicile pot avea o acumulare de secreții în același loc. Acest lucru este denumit în mod obișnuit: eye goop sau eye gunk.

Ochii prețioși ai pisicilor sunt protejați de murdărie, praf, materiale străine, substanțe chimice, viruși și bacterii de o peliculă de lacrimi care conține apă, săruri, proteine, mucus și uleiuri grase.

În timp ce sunt treze, lacrimile sunt distribuite pe ochi atunci când pisica clipește.

Ulterior, acestea sunt eliminate prin canalele lacrimale sau prin evaporare. Uneori, componentele lacrimilor, cum ar fi mucusul, se precipită și se adună în colțurile ochilor – rezultând secrețile din ochi.

Sunt secrețiile din ochi normale la pisici?

Ochii sănătoși ai felinelor ar trebui să fie luminoși și limpezi. Însă, scurgerile din ochi sunt normale în cantități mici, mai ales după ce pisica dumneavoastră a ațipit.

Este, de asemenea, normal să existe o anumită variație în aspectul acestora. Unele pot fi lipicioase și umede, în timp ce alte pisici pot avea cantități mici de material mai întunecat și crustos la colțuri.

Anumite rase de pisici, cum ar fi persanii și himalayenii, sunt mai predispuse la a avea aceste secreții în ochi, deoarece fețele lor mai plate și ochii mari duc adesea la o scurgere necorespunzătoare a lacrimilor, potrivit cats.

Este totuși important să verificați împreună cu medicul veterinar că acesta consideră cantitatea ca fiind normală pentru aceste rase, deoarece pot suferi și de alte afecțiuni oculare.