Sari la conținut
Home » Studiul care te va pune pe gânduri. Ce au descoperit savanții despre pisica ta

Studiul care te va pune pe gânduri. Ce au descoperit savanții despre pisica ta

pisică siameză elegantă: sursă foto: animalutze.com

Știm că sună rău, dar ceea ce noi definim a fi un comportament inadecvat ca să nu ne referim înctocmai  la termenul psihopat era necesar pentru strămoșii pisicilor noastre.

Secret sau un adevăr evident? Multe pisici sunt prezintă caracterisitici întâlnite la psihopați, iar acest lucru este certificate de oamenii de știință în urma cercetărilor întreprinse. Aceștia au conceput un test pentru ca tu să îți poți face o idee despre cât de psihopată este cu adevărat pisica ta.

Studiul a implicat 2.ooo de animale de companie

Cercetătorii care dețin pisici, în Anglia, la Universitatea din Liverpool și la Universitatea John Moores din Liverpool, au scris o lucrare prin care își explică descoperirile. În termeni umani, psihopații sunt nepăsători, detașați, manipulatori și antisociali. Studiul a măsurat răutatea pisicilor, îndrăzneala, dezinhibiția (grosolănia), neprietenia față de animale de companie și față de oameni, dar aceste trăsături erau utile pe vremuri.

După trei studii în care au fost chestionați peste 2.000 de iubitori de pisici, oamenii de știință au ajuns la acest test, Cat Triarchic Plus cu 46 de întrebări care, în mod ideal, le poate spune proprietarilor de pisici unde se încadrează pisicile lor în spectrul psihopatic. Redăm o mică parte din întrebările, uneori înspăimântătoare:

Pisica mea toarce când atacă oameni/animale;
Pisica mea mă domină (de exemplu, mă urmărește, mă atacă);
În ceea ce privește ceilalți rezidenți (oameni, animale de companie), pisica mea deține controlul asupra spațiilor; comune (de exemplu, îi deplasează pe ceilalți din camere/mobilă);
Pisica mea se ascunde și sare pe oameni/animale de companie (de exemplu, de după uși, colțuri, blaturi de lucru);
Pisica mea își chinuiește prada în loc să o ucidă imediat.

Cât de psihopată este pisica ta

Pentru fiecare întrebare, proprietarii de pisici pot răspunde dacă aceasta descrie pisica lor: deloc (1 punct); puțin bine (2 puncte); moderat de bine (3 puncte); foarte bine (4 puncte); sau extrem de bine (5 puncte). De asemenea, aceștia pot alege dacă nu se aplică. Testul complet poate fi accesat la adresa de internet osf.io/ysb9z.

Un scor mare, apropiat de 5, înseamnă probabil că pisica ta este mai mult psihopată, dar asta este în regulă. Evident, o veți iubi în continuare, iar un scor bun la componentele dezinhibiție și neprietenozitate față de animale de companie prezice o relație de calitate între pisică și stăpân, potrivit cercetătătorilor.

Între timp, o pisică care obține un scor ridicat în categoriile răutăcioșie și îndrăzneală ar putea însemna că relația voastră este puțin mai tensionată. Să sperăm că  poate fi rezolvat de niște dulciuri de casă pentru pisici, informează dailypaws.com.