De 2700 Vizualizari

Stiati ca…o transfuzie de sange de la un caine a salvat viata unei pisici?

Rivalitatile traditionale dintre animale au lasate la o parte in Noua Zeelanda cu ocazia unei operatii speciale, in cadrul careia sangele unui caine a fost folosit pentru a salva viata unei pisici, in cadrul unei rare transfuzii interspecii.

Kim Edwards, proprietara lui Rory, un motan portocaliu, s-a dus in graba la cabinetul veterinar dupa ce pisica sa a ramas fara vlaga dupa ce a mancat otrava de sobolani.

Kate Heller, doctorul veterinar, a observat ca pisica se stingea repede si a realizat ca avea nevoie de o transfuzie imediata pentru a supravietui, insa a constientizat ca nu era suficient timp pentru a colecta o mostra de sange pe care sa o duca ulterior la laborator pentru a stabili grupa de sange a pisicii.

O pisica va muri daca primeste chiar si un mililitru de sange de pisica dintr-o alta grupa decat a sa, a explicat Heller. „Rory ar fi murit inainte sa apucam sa-i obtinem grupa de sange. Viata i se scurgea in fata ochilor nostri”, a mai spus doctorul, citat de stuff.co.nz, preluata de catre descopera.ro.

Doctorul i-a vorbit lui Kim despre riscurile unei transfuzii de sange de la un caine la o pisica, iar in cele din urma au decis sa incerce aceasta metoda inedita, pe care doctorul veterinar nu o mai incercase niciodata.

„Exista riscuri semnificative asociate acestei proceduri. Ar fi putut sa moara din cauza ei, dar ar fi murit sigur daca nu o incercam”, explica Heller.

Proprietara lui Rory cunostea pe cineva care avea un caine Labrador, iar persoana respectiva a sosit in graba la cabinetul veterinar alaturi de cainele sau.

Dupa ce a efectuat transfuzia, Heller l-a monitorizat pe Rory pret de o ora, iar apoi a plecat acasa sa manance cina.

„Am revenit dupa o ora, iar pisoiul era treaz, manca si torcea. Chiar a reactionat foarte repede la transfuzie”, explica doctorul.

„Veterinarul a facut ceva extraordinar. Este uluitor ca a functionat aceasta transfuzie. Rory a revenit la normal, fara efecte secundare; adica nu avem un motan care latra sau care aduce ziarul”, a concluzionat Edwards.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X