Sari la conținut
Home » Știai că tot oceanul planetar este alterat cu plastic? Cine va rezolva această problemă?

Știai că tot oceanul planetar este alterat cu plastic? Cine va rezolva această problemă?

Vie'uitoare marine - plastic

Știai că tot oceanul planetar este alterat cu plastic? Cine va rezolva această problemă? „Acest lucru ne oferă o pauză pentru a ne gândi la lumea în care trăim și la impactul obiceiurilor noastre de consum asupra a ceea ce este considerat cel mai curat loc.”

Potrivit unei noi cercetări, aproximativ 14 milioane de tone de bucăți de plastic zac pe fundul oceanelor lumii. Analiza sedimentelor oceanice sugerează că ar putea exista de peste 30 de ori mai mult plastic la fundul oceanului planetar decât plutește la suprafață.

CSIRO, agenția științifică guvernamentală australiană, a adunat și a analizat nucleele fundului oceanului luate în șase situri din adâncuri, la aproximativ 300 km de coasta de sud a țării, în Great Australian Bight.

Dr. Denise Hardesty, cercetător principal la CSIRO și coautor al cercetării publicate în revista Frontiers in Marine Science, a declarat pentru The Guardian că găsirea microplasticului într-o locație atât de îndepărtată și la astfel de adâncimi „indică omniprezența materialelor plastice, indiferent de locul ales în lume”.

„Acest lucru ne oferă o pauză pentru a ne gândi la lumea în care trăim și la impactul obiceiurilor noastre de consum asupra a ceea ce este considerat cel mai curat loc”, a mai precizat aceasta.

Pentru studiu, cercetătorii au extrapolat cantitatea de plastic găsită în probele de bază și din cercetările altor organizații pentru a concluziona că 14,4 milioane de tone de microplastic sunt pe fundul oceanului planetar. Deși acest lucru poate părea o cifră mare, Hardesty a spus că este mică în comparație cu cantitatea de materiale plastice care intră probabil în ocean în fiecare an, potrivit TheGuardian.