Sari la conținut
Home » Știai că pisicile pot trăi peste 20 de ani?

Știai că pisicile pot trăi peste 20 de ani?

Știai că pisicile pot trăi peste 20 de ani?

Știai că pisicile pot trăi peste 20 de ani?  Pisicile, aceste animale de companie iubitoare, pot trăi o viață lungă și sănătoasă dacă beneficiază de îngrijire adecvată încă de la vârsta de pui și până la seniorat.

Iată patru sfaturi esențiale recomandate de specialiști pentru a asigura o viață plină de vitalitate pentru cel mai drag membru al familiei.

Știai că pisicile pot trăi peste 20 de ani?

1. Deparazitare periodică:
– Este esențial să începi procesul de deparazitare încă de la vârsta de 4-5 săptămâni a pisoiului. Acesta trebuie să fie repetat la fiecare două săptămâni și să includă atât deparazitarea internă, realizată de aproximativ două ori pe an, cât și deparazitarea externă, pentru combaterea căpușelor și puricilor, cu produse specializate pentru pisici.

2. Vaccinare:
– Procesul de vaccinare începe la vârsta de 6 săptămâni și trebuie precedat de o deparazitare. Vaccinurile obligatorii includ:
– La 8 săptămâni: vaccin polivalent.
– La 12 săptămâni: vaccin polivalent și vaccin antirabic.

Alegerile alimentare corecte sunt esențiale pentru menținerea stării de sănătate

3. Sterilizare la vârsta de 3 luni:
– Sterilizarea reprezintă un pas crucial în asigurarea sănătății și bunăstării pisicii. Realizată la vârsta de 3 luni, acest proces o protejează de riscurile asociate cu sarcina și travaliul, consolidând în același timp robustețea și starea sa de sănătate. Sterilizarea timpurie este recomandată de medicii veterinari și elimină mitul conform căruia o pisică ar trebui să aibă cel puțin un rând de pui.

4. Hrană specifică pentru pisici:
– Alegerile alimentare corecte sunt esențiale pentru menținerea stării de sănătate a pisicii. Hrana trebuie să fie adaptată vârstei și condiției sale, astfel încât să includă:
– Hrană pentru pisoi nou-născuți.
– Hrană pentru pisoi juniori (kitten).
– Hrană pentru pisoi sterilizați.
– Hrană pentru pisici sterilizate.
– Hrană pentru pisici adulte.
– Hrană pentru pisici de interior.
– Hrană pentru protecția aparatului urinar.
– Hrană pentru pisici seniori.
– Hrană pentru pisici supraponderale.

În plus, oferirea mișcării, a jocului și respectarea igienei completează cu succes îngrijirea pisicii, contribuind la o viață sănătoasă și lipsită de griji.

Aceste recomandări, ușor de implementat, reprezintă ghidul veterinarilor pentru a asigura o viață lungă și fericită pentru pisica ta, fără a implica costuri nerealiste, conform agroland.ro.