Sari la conținut
Home » Sterilizări și castrări gratuite în Ilfov! Află unde și când vor avea loc acestea

Sterilizări și castrări gratuite în Ilfov! Află unde și când vor avea loc acestea

campanie de sterilizare

Sterilizări și castrări gratuite în Ilfov!De marți, de pe 10 ianuarie, până pe 13, Protecția Animalelor Ilfov anunță că va fi în localitatea Glina, unde va desfășura o campanie de sterilizări gratuite pentru câini și pisici de rasă comună împreună cu Animal Society.

„Haideți cu programările! Nu vom scăpa de haitele de câini de pe străzi, dacă nu alegem să fim responsabili și să ne sterilizăm animalele din curți. Așteptăm telefoanele voastre. Programările se fac la numărul 0751.235.009”, transmite Protecția Animalelor Ilfov.

Important:

  •  câinii și pisicile (femele) se sterilizează începând cu vârsta de un an;
  • câinii și pisicile (masculi) se castrează începând cu vârsta de șase luni;
  • animalele nu trebuie să mănânce înainte cu 12 ore de operație;
  • animalele nu simt nimic, sunt anesteziate, tratamentul postoperator este asigurat, firele de la operație sunt resorbabile;

Castrarea sau sterilizarea este o operație de rutină, prin care sunt îndepărtate organele reproducătoare. Pentru masculi, aceasta implică eliminarea testiculelor, iar pentru femele procedura înseamnă îndepărtarea ovarelor și, uneori, a uterului. Nu putem discuta despre castrare la femele.

Doar pentru masculi, această operație se numește castrare. De obicei, este o operație ușoară, dar poate fi puțin mai invazivă, dacă testiculele nu au coborât. Dacă acestea nu au coborât până la vârsta de 6-12 luni, atunci masculii pot fi castrați prin chirurgie abdominală, similar cu procedura pentru femele.

Pentru femele, procedura este numită sterilizare. Această operație este mai invazivă decât castrarea la masculi și este efectuată printr-o incizie de-a lungul abdomenului.

Această procedură de rutină poate preveni problemele de sănătate ale câinelui tău și îți va aduce liniște.