Sari la conținut
Home » Stăpânii de câini trebuie să știe asta, riscă amenzi de 10.000 lei!

Stăpânii de câini trebuie să știe asta, riscă amenzi de 10.000 lei!

Stăpânii de câini trebuie să știe asta, riscă amenzi de 10.000 lei! Vezi ce trebuie să faci, care este motivul!

Așa cum se știe, este o responsabilitate să ai un animal de companie, fie el și adoptat de pe stradă. Cei care au deja în curte unul sau care vor să adopte, trebuie să știe că au o serie de obligații cand fac acest lucru.

Printre ele se numără și sterilizarea lor. În caz contrar, aceștia riscă sancțiune contravențională de la 5.000-10.000 de lei.

Astfel,  polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Prahova s-au alăturat reprezentanților Asociației Arca lui Norocel, pentru ca oamenii să știe ce au de făcut. Aceștia cred că este nevoie informare și acesta este de motivul pentru care a fost demarată o campanie adresată cetățenilor.

Primăria orașului Breaza în parteneriat cu asociația “Arca lui Norocel” au organizat în perioada  2 și 3 August 2022 o campanie de sterilizare gratuită pentru pisici și câini , cu sau fără stăpân.  Sterilizările au fost realizate  de o echipă de medici.

Și la Tulcea, în cadrul unui maraton de 3 zile, între 12 – 14 august, vor fi sterilizaţi 250 de câini şi pisici!

Campania este organizatiă de Primaria Tulcea, Asociatia pentru protectia animalelor ROX și The Great Catsby.

Sterilizările se fac doar pentru căței și pisici de rasă comună. Animalele NU se hrănesc cu 12 ore înainte de operație și este nevoie de programare.