Sari la conținut
Home » Speranța nu moare niciodată. Cățelușul de ajutor sprijină copiii de la spital

Speranța nu moare niciodată. Cățelușul de ajutor sprijină copiii de la spital

Speranța nu moare niciodată. Un câine de terapie cu trei picioare aduce speranță copiilor cu diferențe de membre la Shriners Children’s Lexington din Kentucky.

Câinele de salvare vizitează copiii din spital și îi ajută să se simtă mai încrezători în corpul lor.

Speranța nu moare niciodată: Un cățel rănit primește o a doua șansă

Nimeni nu ar fi prezis că Chance va deveni un câine de terapie. El a fost găsit cu un glonț în umăr, murind de foame.

Camp Jean Rescue l-a luat în primire și i-a oferit îngrijiri medicale care i-au salvat viața.

Din păcate, din cauza leziunilor fizice cauzate de rana de glonț, medicii veterinari au fost nevoiți să-i amputeze lui Chase (Chance) piciorul stâng din față. De asemenea, i-au fost îndepărtate clavicula și umărul.

Andrea White a devenit mama și îngrijitorul lui Chase la șase săptămâni după amputare.

Mulțumită organizației Love on a Leash, Chance și White s-au înscris la cursuri de terapie cu animale de companie. În scurt timp,  Chase a devenit un câine de terapie certificat.

Comportamentul său „dornic să fie mulțumit” a dus la un rol de a aduce zâmbete și confort copiilor cu deficiențe ale membrelor la Shriners Children’s Lexington.

Copiii se atașează de un câine de terapie

Familiile sunt recunoscătoare pentru oportunitatea de a se împrieteni cu câinele. Emily Yost are un fiu de 4 ani, Arlo, care are o proteză. L-au întâlnit pe Chance la spital.

„Întâlnirea cu Chance a fost o experiență atât de profundă și neașteptată pentru familia noastră”, a declarat Yoast. „Cu Chance, mi-am dat seama că exista un alt nivel de relaționare și compasiune venind din partea fiului nostru. Avea o tonă de întrebări după vizită despre ce s-a întâmplat cu Chance și ce am putea face pentru a-l ajuta în continuare.”

Ea a continuat: „I-am explicat lui Arlo că, la fel ca și el, Chance este și va fi bine și poate face orice își pune mintea de cățeluș – la fel cum face Arlo în fiecare zi.”

Personalul spitalului se bucură, de asemenea, să aibă un coleg blănos în preajmă. Beth English este terapeut terapeutic recreativ certificat la spital, potrivit dogtime.

Când ajunge acasă, Chance nu stă doar pe canapea. Mai degrabă, se joacă cu fratele său, Sadie, câinele său de salvare.