Sari la conținut
Home » Spectacol ”atipic” în Munții Rodnei. Momentul spectaculos a devenit viral

Spectacol ”atipic” în Munții Rodnei. Momentul spectaculos a devenit viral

Spectacol ”atipic” în Munții Rodnei. Iezi zburdalnici și capre negre, actorii principali dintr-un spectacol ”atipic” în Munții Rodnei. Momentul spectaculos a fost oferit de Romsilva. În imagini se pot vedea cum caprele mame poartă adevărate lecții de viată cu iezii lor.

În această perioadă, caprele negre au fătat și sunt sunt grijulii și cu ochii pe puii lor. Caprele mame au grijă ca iezii sa fie bine hrăniți și să învețe să devină independenți.

Adeseori caprele mature poartă adevărate lecții de viată cu iezii neinstruiți

„Adeseori caprele mature poartă adevărate lecții de viată cu iezii neinstruiți. O parte bună din timp, atâta vreme cât caprele mature sunt la păscut sau la rumegat, iezii tineri zburdă și se joacă pe petecele de zăpadă rămase în urma iernii, dar nu rămân nici o clipă nesupravegheați. Caprele sunt grijulii și cu ochii pe ei. În după-amiezile însorite, cioporul de capre preferă locurile umbrite”, scriu cei de la Romsilva pe Facebook.

Recensământul caprelor negre se face de două ori pe an

Evaluarea, adică numărătoarea sau inventarul caprelor negre, se face de două ori pe an: prima etapă, între 15 mai și 15 iunie și a doua etapă, între 15 octombrie și 15 noiembrie.