Sari la conținut
Home » Specialiștii atrag atenția! Prea multă afecțiune acordată animalelor de companie poate fi dăunătoare

Specialiștii atrag atenția! Prea multă afecțiune acordată animalelor de companie poate fi dăunătoare

  • de

Specialiștii atrag atenția! Prea multă afecțiune acordată animalelor de companie poate fi dăunătoare.

În Marea Britanie, pandemia de COVID-19 i-a făcut pe proprietari să petreacă mai mult timp cu animalele de companie!

În articolele anterioare a fost prezentată influența benefică a animalelor de companie în această perioadă a pandemiei globale de coronavirus, ele ajutându-ne să trecem mai ușor peste stres și starea de singurătate. Cererea de adopție a crescut, tot mai mulți oameni și-au adus în viața lor diferite animale, câini sau pisici, însă, timpul prea îndelungat petrecut alături de animalele de companie poate să fie dăunător!

Lecții de socializare și sesiuni de terapie prin sunete!

Spre exemplu, în capitala Marii Britanii, Londra, o femeie plimbă de mai bine de 10 ani câinii altora, observând o schimbare considerabilă în comportamentul patrupezilor:

Am observat că apare tot mai multă anxietate atunci când sunt separați (de proprietari), tot mai mulți oameni care mă sună când câinii lor nu se mai întorc. Alții au probleme de comportament, ca Angus aici, care este foarte protectiv cu stăpânii lui pentru că au petrecut atât de mult timp împreună”, a declarat Kendra Torgan.

Kendra Torgan se ocupă și de socializarea, dresajul și terapia prin sunete a animalelor:

Am observat în timpul plimbărilor mele alături de câini faptul că problemele de comportament încep acasă. Așa se întâmplă când proprietarii lor vin la mine să-mi ceară ajutorul pentru că patrupedul lor nu mai răspunde la comenzi sau a început să îl muște pe unul dintre copiii lor.

Câinele poate deveni prea protectiv cu stăpânul atunci când petrecut un timp îndelungat împreună, fără să aibă parte și de socializarea cu alte animale sau oameni.

Un studiu realizat de curând printre stăpânii de câini și pisici a arătat că jumătate dintre noii proprietari de animale regretă uneori hotărârea luată, o parte dintre animale fiind abandonate. Iar 73% dintre aceștia din urmă dau vina pentru neînțelegeri pe absența unui dresaj potrivit, realizat de către specialiști.