Sari la conținut
Home » Situația tragică prin care au trecut patru căței din Iași! Au fost acoperiți de șmoală și lăsați să moară

Situația tragică prin care au trecut patru căței din Iași! Au fost acoperiți de șmoală și lăsați să moară

  • de

Situația tragică prin care au trecut patru căței din Iași! Au fost acoperiți de șmoală și lăsați să moară.

Spre norocul lor, un bărbat cu suflet mare a decis să intervină!

În oraşul Iaşi, unul dintre cele mai frumoase și mari orașe ale României, s-a petrecut un eveniment teribil. Patru cățeluși au fost acoperiți cu bitum, șmoală fierbinte și lăsați în mijlocul străzii să moară.

Datorită însă voluntarilor de la „Fundaţia Sky pentru Drepturile Animalelor”, cei patru pui au fost luați de pe stradă și duși la o clinică veterinară pentru a putea fi salvați. Procedura a fost una dificilă, iar puii au fost supuși anesteziei pentru a putea fi îndepărtată șmoala cu succes.

Totul s-a petrecut în vara anului 2016, dar astfel de cazuri de agresiune a animalelor se întâmplă mult prea des. Spre bucuria iubitorilor de animale, la noi în țară a fost înființată Poliția Animalelor, care se va ocupa exclusiv de protejarea animalelor.

Doi dintre căţei au avut corpul acoperit cu bitum pe mai bine de 80% din suprafaţă. Rămâne de văzut dacă ancheta va găsit vinovatul și va fi tras la răspundere.

„Începem să ne punem semne de întrebare dacă nu cumva există cineva care se ocupă de asemenea fapte în oraş şi supune la astfel de chinuri bietele animale”, a declarat Cătalin Pavaliu, directorul executiv al Fundaţiei Sky pentru Drepturile Animalelor.

Situația tragică prin care au trecut a fost însă depășită cu succes, iar după ce şi-au revenit complet, au fost pregătiţi pentru adopţie.

Din fericire, cățelușii au trecut cu bine peste această grea încercare şi au revenit la comportamentul lor jucăuş. Ulterior au fost adoptaţi şi se bucură de viaţa fericită pe care o merită.