Sari la conținut
Home » Simptomele infecției cu paraziți la câine. Când se impune un control la veterinar

Simptomele infecției cu paraziți la câine. Când se impune un control la veterinar

Simptomele infecției cu paraziți la câine. Paraziţii interni sunt una dintre cele mai frecvente probleme de sănătate întâlnite la câini; pot provoca malnutriţie, scădere în greutate, vomă, diaree şi anemie, existând riscul transmiterii la om.

Deparazitarea internă se recomandă să fie făcută o dată la trei luni

Protejarea câinilor de companie de paraziţii intestinali este esenţială pentru o viaţă sănătoasă, cu atât mai mult cu cât unii se pot transmite cu uşurinţă şi la om. Prietenii noştri patrupezi pot contacta astfel de paraziţi din apă, pământ, fecale sau prin înţepăturile unor insecte, motiv pentru care majoritatea medicilor veterinari recomandă ca animalul de companie să fie deparazitat intern o dată la trei luni.

Simtomele infecției cu paraziți. Cele mai întâlnite tipuri de viermi

Cele mai intâlnite tipuri sunt viermii inimii, viermii inelaţi, viermii cu cârlig, viermii bici şi viermii laţi.

Potrivit specialistului în comportament canin, Cesar Millan, cele mai frecvente simptome care pot indica o infestare cu paraziţi interni sunt: tusea, vărsăturile, diareea, abdomen mărit, pierderi în greutate, lipsă de energie, lipsa poftei de mâncare, blană fără strălucire.

Dacă bănuieşti că animăluţul tău are paraziţi, adresează-te imediat medicului veterinar, care poate diagnostica majoritatea paraziţilor examinand la microscop o probă de fecale.

Majoritatea viermilor intestinali sunt uşor de tratat, dacă se respectă cu strictete indicaţiile medicului. În lipsa unui tratament adecvat, viermii vor afecta organele interne ale câinelui şi, într-un final pot duce moartea animalului.