De 2929 Vizualizari

Siameza, reincarnarea unui suflet regal!

Siameza este o pisica faimoasa, cu o istorie lunga si colorata. Asa cum sugereaza numele, originea acestei feline este in Tailanda (tara cunoscuta si ca Siam).

Potrivit pisicata.ro. infatisarea si comportamentul ei – unice – au atras dragostea familiilor regale. Legenda spunea ca, atunci cand un membru al familiei regale murea, sufletul lui se reincarna intr-o pisica Siameza. Astfel, toate felinele din aceasta rasa erau mutate in temple, unde petreceau o viata luxoasa printre calugari.

siameza1

Alte mituri incearca, potrivit sursei citate, sa explice cateva dintre caracteristicile de rasa ale acestei pisici. Un astfel de mit spune ca pisica Siameza, a carei datorie era sa pazeasca o vaza regala, si-a invartit coada in jurul ei si a fixat-o cu privirea atat de intens incat a ajuns sa se uite in crucis. Alt mit spune ca pisica trebuia sa pazeasca inelele printesei. Astfel, ea si-a pus inelele pe coada si a indoit apoi varful cozii pentru ca acestea sa nu cada.

Primele aparitii documentate ale pisicii Siameze au avut loc in jurul anului 1880, cand aceasta a devenit cunoscuta atat in Marea Britanie, cat si în SUA. De atunci si pana in prezent, felina a participat la numeroase concursuri si emisiuni de specialitate.

Caracteristicile fizice ale pisicii din rasa Siameza

Are urechi deosebit de mari si ochi de un albastru atragator. Figura ei subtire este accentuata de blana scurta si fina, cu dungi conice. Blana are patru culori traditionale: plumburiu, ciocolatiu, albastru si liliac. Nuantele culorii variaza, acestea fiind mai deschise pe burta si mai inchise pe fata, urechi, labe si coada.

Personalitatea si temperamentul pisicii Siameze

Siameza este o pisica sociabila, careia ii place foarte mult compania oamenilor. Este vorbareta innascuta, vocalizand mereu catre cei din jur. Daca serviciul tau presupune mult timp plecat de acasa, pisica Siameza nu este una potrivita pentru tine, intrucat acesteia nu-i place sa stea singura.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X