Categories: Lumea animalelor

Și-a mâncat propria coadă de foame. Un câine din rasa Whippet, aflat în pragul morții din cauza subnutriției, și-a revenit uimitor

În Anglia, un câine din rasa Whippet a fost neglijat și lăsat atât de flămând încât și-a mâncat propria coadă. Câțelușa, pe numele său Poppy, a fost găsită plină de leziuni pe tot corpul, cu picioarele îndoite și răsucite. De asemenea, avea și două hematoame la urechi și un abces mare la coloană.

Cățelușa și-a revenit în mod miraculos

Poppy, un câine din rasa Whippet, și-a revenit în mod remarcabil, după ce a fost atât de neglijată și subnutrită încât a recurs chiar la a-și mânca propria coadă. Transformarea nu a venit peste noapte, întrucât a fost nevoie de luni de zile de dragoste și îngrijire pentru a o transforma pe Poppy, dintr-un suflet incredibil de slab, la limita morții și plin de leziuni, în cățelușa cu ochi strălucitori și coadă stufoasă care este acum. Poppy, în vârstă de doi ani, este o încrucișare între rasele Lurcher și Whippet.

Dând timpul înapoi cu câteva luni, în urma unei control efectuat de un veterinar, s-a constatat că Poppy era atât de slabă încât o rană la vârful cozii ar fi putut fi cauzată de faptul că a mâncat-o din cauza foamei extreme, relatează Staffordshire Live.

În urma unui control efectuat cu câteva luni în urmă de un veterinar, s-a constatat că Poppy, care era atât de slabă, avea o rană la vârful cozii care ar fi putut fi cauzată de faptul că a mâncat-o din cauza foamei extreme, relatează Staffordshire Live.

Proprietara ei a fost trimisă în judecată

După ce a recunoscut că și-a neglijat câinele, proprietara, din Staffordshire, Anglia, a fost trimisă în judecată de Societatea Regală de Prevenire a Cruzimii față de Animale (RSPCA) și i s-a interzis să dețină animale timp de trei ani de zile.

Cu toate acestea, Poppy este încă în căutarea unui nou cămin și a unei șanse de a se bucura de viață în afara canisei. În prezent, ea se află la o organizație de salvare a animalelor din Cheshire.

Asistentul coordonator de animale, Lisa Williams, a declarat: „Poppy a primit un scor corporal de unu din nouă de la veterinarul care a tratat-o și am fost foarte îngrijorați că nu va reuși să treacă peste noapte când a venit prima dată în grija noastră”.

De asemenea, Lisa a mai afirmat că „picioarele îi erau îndoite și răsucite și, pentru că era atât de frig și avea atât de puțină grăsime corporală, am pus-o sub o lampă de căldură pentru a o menține caldă.

Este o fetiță foarte curajoasă și de atunci s-a luptat cu o listă lungă de alte probleme de sănătate – un timpan perforat, o sarcină fantomă, un abces mare pe coloana vertebrală, două amputări parțiale ale cozii, două hematoame la ureche, îndepărtarea chisturilor de pe piept și probleme persistente cu pielea”.

 

 

 

Recent Posts

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău

Cum poți avea o relație bună cu câinele tău. Important este să știi să ”traduci”…

2 săptămâni ago

O pisică mers singură la veterinar să nască. Unde se întâmplă asta

O pisică a mers singură la veterinar să nască, acest lucru s-a întâmplat la noi…

2 săptămâni ago

De ce este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă

De de este greșit să-i dai pisicii tale să mănânce carne crudă conform specialiștilor în…

2 săptămâni ago

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele

Medicii atrag atenția: au apărut căpușele și primii pacienți care au cerut ajutorul specialiștilor. Sezonul…

4 săptămâni ago

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate cu dispariția

Liliecii ”Vulpi zburătoare” din Australia sunt amenințate, în acest moment, ca niciodată înainte. Aceste animale…

4 săptămâni ago

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de sănătate

O nouă campanie speră să sensibilizeze și să reducă cererea de câini cu probleme de…

4 săptămâni ago

Parteneri

  • INFOACTUAL

  • INFOACTUAL