Sari la conținut
Home » Sfaturile lui Cesar Millan pentru a reduce lătratul câinelui

Sfaturile lui Cesar Millan pentru a reduce lătratul câinelui

Mulți dintre noi sau vecinii noștri ne plângem de lătratul câinelui. Trebui să recunoaștem că aceta poate deveni uneori stresant și extrem de enervant.

Nu uitați însă, lătratul este natural! Este un mijloc important de comunicare pentru câini. Dar, uneori, pot apărea probleme. În calitate de ”conducător al haitei”, este de datoria dumneavoastră să interveniți și să controlați lătratul excesiv. Iată cele 5 sfaturi ale lui Cesar Millan pentru a vă ajuta să opriți definitiv lătratul deranjant.

1. Corectați comportamentul problematic al câinelui și urmăriți-l până la capăt

Spuneți-i câinelui dvs. să nu mai latre folosind o privire, un sunet sau o corecție fizică. Dar nu vă opriți aici! Câinele dumneavoastră ar putea face o pauză și apoi să se întoarcă la ceea ce făcea. Corpul său s-a relaxat, dar creierul său este încă în alertă. Aveți răbdare. Așteptați până când câinele dumneavoastră se supune complet înainte de a vă întoarce la ceea ce făceați.

2. Rămâi calm când încerci să oprești lătratul câinelui

Lătratul constant poate fi iritant, dar nu vei putea corecta problema de comportament a câinelui dacă ești frustrat. Animalele nu urmează liderii dezechilibrați. De fapt, câinele dvs. vă va oglindi energia. Dacă ești frustrat, și el va fi! Iar lătratul este o mare eliberare pentru această energie frustrată. Luați-vă un moment pentru a vă stăpâni mai întâi propriul lătrat intern.

3. Revendicați-vă pentru a opri lătratul

Câinele tău latră mereu și mereu la același obiect, persoană, situație sau loc? Atunci trebuie să intervii și să revendici acel stimul ca fiind al tău. Folosește-ți corpul, mintea și energia ta calmă și asertivă pentru a crea un zid invizibil pe care câinele tău nu are voie să-l treacă. Fă-o cu 100% dedicare și concentrare, iar rezultatele te pot surprinde.

4. Opriți lătratul provocându-vă câinele mental și fizic

Lătratul excesiv este adesea rezultatul energiei reprimate. Dacă acesta este cazul, soluția este simplă: eliberați acea energie în moduri mai productive.

Câinele dumneavoastră primește o plimbare zilnică? Puteți face plimbarea mai provocatoare cu o bicicletă, un rucsac sau mergând pe drumuri mai solicitante.

Puteți să-i oferiți mai multe provocări mentale, cum ar fi antrenamentul de agilitate sau jocuri simple de obediență. Există foarte multe modalități de a crește provocările din viața câinelui dumneavoastră. Găsiți unul care vă place și la care câinele dumneavoastră poate participa în siguranță.

5. Obțineți ajutor profesionist pentru a opri lătratul câinelui.

Când ați adus acest câine în viața dumneavoastră, v-ați luat angajamentul de a-i oferi îngrijirea de care are nevoie. Preveniți lătratul câinelui, și alte probleme de comportament al câinelui, apelând la un profesionist canin pentru a-l ajuta să facă față unei probleme de comportament.