Sari la conținut
Home » Știai că există o rasă de câine care nu latră? Este unic în lume

Știai că există o rasă de câine care nu latră? Este unic în lume

Știai că există o rasă de câine care nu latră? La nivel global, există 339 de rase de câini recunoscute Federatia Chinologica Internationala (FCI). Dintre toate acestea există o rasă care nu latră. Mulți ar spune că nu este posibil așa ceva? Dar ea există.

 Basenji este singurul câine din lume care nu latră

Este vorba de câinii din rasa Basenji. Ei nu latră, dar asta nu înseamnă că ei sunt muți. În funcție de situația și starea în care se află, cățelul va scoate câte un sunet, țipăt sau urlet și ocazional câte un „ham”. Când sunt enervați, câinii din rasa Basenji va scoate un sunet asemănător țipătului unui copil.

Basenji este o rasă de câini de vânătoare care a fost definitivată în Anglia. Este originar din Africa și este un animal foarte elegant, cu spatele drept, picioarele drepte și mereu albe.

Basenji este un animal foarte elegant, cu spatele drept, picioarele drepte și mereu albe. O caracteristică aparte o reprezintă fața acestui animal care, din cauza cutelor, are o expresie mereu îngrijorată.

Majoritatea cluburilor canine din zona de influență anglo-saxonă plasează rasa în grupa Hound (Sighthound). FCI (Federația Chinologică Internațională) încadrează câinii Basenji în Grupa 5 (Câini de tip Spitz și Primitivi).