Sfătuiți să nu se apropie de câinele abandonat, un cuplu decide să îi schimbe complet viața!

Câinele abandonat nu mai spera la o viață normală!

Un cățel pe nume Samara a fost salvat de pe străzile din Chișinău, de un cuplu dedicat salvării animalelor aflate în dificultate.

„Când soţul meu a văzut imaginea acelui căţeluş ‘zombie’, nu numai că a fost şocat, ci a simţit că totul se năruie în jurul său”, povesteşte Una.

Pe lângă că patrupedul era într-o stare groaznică, oamenii se fereau de el și refuzau să îl ajute. De fapt, au fost nevoiţi să se confrunte cu criticile multora care nu înţelegeau cum ar putea primi un astfel de câine acasă.

„Suferind de râie severă, arăta mai degrabă ca un câine zombi decât ca un patruped normal. În plus, din cauza abuzurilor suferite pe stradă, era panicată şi agresivă” – îşi aminteşte Una.

Au decis să o vindece mai întâi cu băi medicinale, antibiotice şi tratându-i cu răbdare rănile de zi cu zi care o afectaseră în cel mai rău mod.

Acum, cățelușa avea nevoie de timp pentru a se recupera pe deplin, atât fizic, cât mai ales emoțional.

„Cu toate acestea, ştiam că nu va deveni niciodată un câine normal. Problemele sale vizavi de oameni sunt prea mari. Este încă foarte timidă, nu-i place să fie atinsă şi purtatul lesei pare ceva imposibil. Dar ea merge alături de câinii noştri şi răspunde chiar mai bine la comenzi decât exemplarele dresate.” – a povestit Una la câteva săptămâni după salvare.

Câinele abandonat
Câinele abandonat

După doi ani de la salvare, progresele sunt remarcabile.

„Samara m-a lăsat să o mângâi pentru prima dată. Am reuşit să îi ating capul şi bărbia, iar ea părea fericită. Şi cine ştie, poate, într-o zi, se va urca lângă soţul meu sau lângă mine pe canapea.” – a conchis femeia.