Sari la conținut
Home » Serpii Maicii Domnului au aparut, din nou, in biserica din Kefallonia

Serpii Maicii Domnului au aparut, din nou, in biserica din Kefallonia

Intr-un sat mic de pe insula greceasca de vest Kefallonia, sute de pelerini ortodocsi vin in fiecare an, pentru a asista la o minune evidenta, care are loc anual in jurul datei de 6 august.

La fel s-a intamplat si in acest an, cand ei nu au fost nici de aceasta data dezamagiti. Ca in fiecare an, la Sarbatoarea Schimbarii la Fata a Domnului (6 august 2015), potrivit lonews.ro, in jurul clopotnitei bisericii au aparut serpi veninosi si au inceput sa umble, mai apoi, peste tot prin biserica, in special in jurul Icoanei Maicii Domnului. Serpii veninosi au ramas in zona bisericii pana pe 15 august, la Sarbatoarea Adormirii Maicii Domnului.

serpii maicii domnului 2015 1

De indata ce s-a incheiat Sfanta Liturghie, pe 15 august, serpii Maicii Domnului au disparut, din nou, in pustia din jur. De acum, serpii nu vor mai fi vazuti niciodata, pana anul viitor.

Bisericuta Markopoulo, in care are loc minunea, este construita pe ruinele unei foste manastiri.

Multi au vazut si au auzit, in ultimii ani, despre aceasta minune, gratie Internetului, dar foarte putini cunosc legenda locala – care variaza, insa esenta povestirii ramane aceeasi:

La inceputul secolului al XVIII-lea, maicile din manastire au fost atacate de pirati. Dupa ce s-au rugat la Maica Domnului, pentru ca Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu sa le apere de pirati, maicutele au fost transformate in serpi.

serpii maicii domnului 2015 2

Astfel, in momentul in care piratii au patruns in manastire, ei au fost ingroziti de aceasta imagine si au fugit.

De atunci, in fiecare an, serpii au aparut si apar in mod miraculos, in primele zile ale lunii august, ”inchinandu-se” la icoanele de acolo, in mod special la cea a Maicii Domnului, si parasind biserica, dupa marea sarbatoare.

https://www.youtube.com/watch?v=41nv43RynZA

S-a intamplat doar de doua ori ca serpii sa nu apara: in 1940, cand Grecia a fost afectata de cel de-Al Doilea Razboi Mondial, si in 1953, anul unui cutremur devastator din Kefallonia.

Tocmai de aceea, oamenii asteapta cu emotie momentul aparitiei serpilor, considerand si temandu-se ca ar fi de rau augur ca acestia sa nu isi faca simtita prezenta.

sursa foto – lonews.ro