De 824 Vizualizari

SeaWorld va renunta la spectacolele cu „balene ucigase”

Parcul acvatic de atractii SeaWorld, acuzat de relele tratamente impotriva animalelor, a anuntat ca renunta progresiv la spectacolele in care vedete sunt orcile, relateaza AFP, preluata de Agerpres.

Seaworld a informat ca acest spectacol emblematic pentru parc, al doilea ca marime dupa cel din San Diego, (California) va fi inlocuit din 2017 cu o noua atractie „educativa”.

„Nu ne vom limita la un singur animal, la un singur spectacol sau la o singura atractie”, a declarat directorul general Joel Manby in cursul unui webcast cu investitorii, subliniind ca se lucreaza la o repozitionare a grupului.

SeaWorld s-a aflat in centrul unor critici, care au dus la scaderea numarului de vizitatori, dupa difuzarea in 2013 a documentarului „Blackfish”, care denunta captivitatea „balenelor ucigase” (cum este denumita popular orca, desi nu este o balena, fiind vorba de cea mai mare specie de delfin din marile si oceanele lumii).

Parcul acvatic a incercat sa diminueze impactul printr-o campanie de marketing si de bilete reduse.

Potrivit asociatiei de protectie a animalelor PETA, una dintre primele care a denuntat relele tratamente ale parcului, renuntarea la spectacolele „de tip circ” nu este suficienta, iar Seaworld ar trebui sa renunte de fapt la tinerea in captivitate a acestor delfini.

„Probele dovedind daunele psihologice si fizice produse asupra acestor magnifice animale sunt mult mai mari decat beneficiile expunerii lor intr-un spectacol”, a precizat PETA.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X