Sari la conținut
Home » Șase sfaturi utile pentru sănătatea animalului de companie!

Șase sfaturi utile pentru sănătatea animalului de companie!

  • de
animalului de companie

Șase sfaturi utile pentru sănătatea animalului de companie!

Află ce poți face pentru a putea să îi oferi animalului tău de companie o viață cât mai sănătoasă!

Indiferent dacă ai câine sau pisică, sănătatea și bunăstarea lor trebuie să ne preocupe în mod constant. Începând cu nutriția adecvată și diferite suplimente alimentare, și până la diferite sfaturi privind îngrijirea lor, un animal de companie poate reprezenta o adevărată provocare în lipsa unor informații adecvate.

Cu siguranță că unul dintre cei mai importanți pași în îngrijirea unui animal de companie îl reprezintă alimentația adecvată. O greutate sănătoasă poate fi obținută doar în momentul în care hrănirea este făcută prin intermediul unei cantități și al unui tip adecvat de alimente. Astfel, o dietă echilibrată poate preveni boli legate de obezitate, ducând în cele din urmă la o viață mai îndelungată și sănătoasă. De asemenea, apa proaspătă este necesară pentru sănătatea animalelor de companie.

Suplimentele alimentare ar trebui oferite doar la recomandarea medicului veterinar, acesta reușind să înțeleagă cu adevărat nevoile unui animal de companie, în funcție de vârstă, rasă și trecut medical. Recompensele oferite animalelor de companie nu ar trebui să reprezinte mai mult de 10% din caloriile zilnice, potrivit diferiților medici veterinari.

animalului de companie
animalului de companie

După ce ne asigurăm că îi oferim o dietă echilibrată, animalele de companie au nevoie de exercițiu fizic, de la plimbările obișnuite afară, și până la simpla joacă din interiorul locuinței. Furnizarea de jucării cu care să vă jucați, ascunderea recompenselor, construirea de curse cu obstacole și practicarea de noi trucuri, toate vă mențin câinele sau pisica într-o stare de sănătate corespunzătoare.

Sterilizarea pisicii sau a câinelui are mai multe beneficii. Poate preveni unele tipuri de cancer și boli, poate extinde speranța de viață a animalului de companie și poate reduce comportamentul agresiv la câini. Nu este o procedură riscantă sau costisitoare. Deși există campanii de sterilizare gratuită, este recomandat să mergem la medicul care are sub observație animalul tău de companie.

Ignorat de o bună parte din deținătorii de animale de companie, un consult veterinar anual poate oferi o mai bună înțelegere asupra problemelor de sănătate care ar putea apărea sau care deja le afectează viața. De asemenea, pot fi recomandate analize de sânge pentru animalele de companie, o ecografie veterinară și chiar un detartraj veterinar. Toate acestea pot îmbunătății semnificativ calitatea vieții animalului. Suplimentele alimentare vă pot menține animalul de companie departe de probleme de sănătate nedorite.

Îngrijirea este, de asemenea, o modalitate bună de a ține cont de modificările din blana sau pielea animalului de companie, cum ar fi mătreața sau pielea uscată. Consultați medicul veterinar pentru cel mai bun protocol de îngrijire pentru animalul de companie acasă.