Sari la conținut
Home » Salvează și tu un suflet! Asociația Kola Kariola face apel către iubitorii de animale

Salvează și tu un suflet! Asociația Kola Kariola face apel către iubitorii de animale

  • de

Salvează și tu un suflet! Asociația Kola Kariola face apel către iubitorii de animale.

Cinci căței frumoși și iubitori sunt pe o listă deschisă de adopție!

În urma unei postări recente de pe pagina de Facebook a asociației Kola Kariola, au fost făcute public cazurile a cinci căței frumoși, pregătiți în orice moment să fie adoptați de o familie iubitoare.

Cei care doresc să adopte unul dintre cei cinci căței, o pot face printr-un mesaj adresat asociației. Fiecare dintre ei merită o casă iubitoare, un spațiu unde să se dezvolte și o persoană căreia să îi fie loială toată viața.

Bebe

„Sunt Bebe, am 2 luni şi jumătate, sunt voinic şi pot spune că sunt cel mai neînfricat căţel. Medicii spun că voi creşte până ajung la talia medie, tot ei mi-au dat şi pastiluțe de deparazitare, m-au şi înţepat rău, dar mi-au spus că am fost foarte curajos. Aşa că, dacă doriţi să fac parte din familia voastră, aştept mesaje doar în privat”.

Tasha

„Tasha încă este în căutarea unei familii permanente, ea fiind încă în foster. Din momentul în care a părăsit adăpostul (după ani buni de stat într-un ţarc) şi a ajuns în foster, la o doamnă minunată, Tasha a fost absolut exemplară. Ca şi cum de acolo era, din filmul ăla…. viaţa într-o familie. După cum ştiţi, fosterele sunt pe perioade determinate de timp, perioade în care oameni minunaţi găzduiesc în casa lor căţeii pe care noi îi salvăm din diferite situaţii şi pe care îi educă şi îi pregătesc să fie mult mai uşor de integrat într-o familie. De Tasha ştiam că are potenţial, dar faptul că în prezent stă într-o casă unde se comportă admirabil, mi-a întărit convingerea că i se potriveşte foarte bine viaţa de apartament. Nu refuzăm nici casa la curte, în ideea că va locui în casă, curtea doar să fie spaţiu de ieşit afară. Ca poveste, pe Tasha mulţi o mai ştiu din emisiunea „Salvăm Suflete”, când a făcut subiectul unui episod, fiind găsită de noi legată de un pom, aproape strangulată şi cu capul umflat. Au trecut ani de atunci, iar Tasha este acum o căţeluşă perfect sănătoasă, adultă, de aproximativ 6 ani. A stat 6 ani în adăpost, nu am vrea să se întoarcă tot acolo….Cererile de adopţie le aşteptăm în mesageria paginii”.

Năsuc roz

„Năsuc roz abia aşteaptă să înceapă o nouă viaţă alături de o familie. Deparazitată, a început schema de vaccinare. Are aproximativ 3 luni, probabil va creşte de talie medie. În ceea ce priveşte puii, chiar dacă îi adunăm din câmpuri îngheţate, nu înseamnă că pot fi adoptaţi ca şi câini de curte. Poate când mai cresc, dar până nu termină schema de vaccinare nu pot sta sau ieşi afară. Îi ferim astfel de posibilitatea de a se îmbolnăvi. Mai ales că acum micuţa se răsfăţa în foster, la căldurică. Cererile de adopţie le aşteptăm în mesageria paginii Kola Kariola”.

Negruţa

„Mai încercăm cu Negruţa, căţeluşa atacată de colegii de ţarc. De 6 ani este în adăpost. A îmbătrânit, a devenit probabil mai slabă în ochii celorlati şi, în nevoia lor de a se stabili ierarhii de haită, au atacat-o. Scoasă la timp din altercaţie, Negruţa a stat internată la Centru, a primit îngrijiri şi tratament. Dar nu poate rămâne la centru pe perioadă nedeterminată şi suntem disperaţi să îi găsim o familie, pentru a nu fi nevoiţi să o ducem înapoi în adăpost. Ca şi poveste, Negruţa era o căţeluşă care trăia lângă o scară de bloc, hrănită de locatari. Până când a început prăpădul făcut de hingheri. Şi deşi într-un bloc stau zeci de familii, nimeni nu i-a deschis uşa… A scăpat de hingeri, dar de 6 ani îşi petrece viaţa între gratii, la adăpost. Ca vârstă, are aproximativ 10 ani. Măcar ultimii ani de viaţă să îi petreacă liniştită şi iubită. Ştiu că rar avem parte de adopţii în cazul căţeilor trecuţi de 8 ani, dar nu ne pierdem speranţa. Pentru că nu este obişnuită să meargă în lesă, încremeneşte speriată când încercăm asta, cred că un loc undeva la o casă cu o curticică i s-ar potrivi mai bine”.

Jonny

„Dacă Jonny va pleca la casa lui, alt căţel din adăpost intri în regimul acesta de promovare intensă şi de contact cu ideea de casă şi familie. Clar că putem spune cu siguranţă că aceşti căţei pe care îi scoatem dintre gratiile ţarcului şi îi aducem acasă devin mai echilibraţi, mai educaţi şi mult mai uşor de adoptat. Numai că la Jonny parcă norocul nu mai apare… Nu-i mai scriu povestea tristă în detaliu, se pare că mulţi nu au răbdare să citească până la capăt. Jonny, un uriaş blând, un munte de bun simţ şi dragoste, un câine ideal pentru o familie cu copii. Pe Jonny l-am luat acasă din adăpost pentru că efectiv nu mai rezista acolo. Repet, plecarea lui Jonny mai poate trimite încă un căţel acasă, pe cel care-i va lua locul în casa noastră pentru testare şi pregătirea de a merge într-o altă familie. Este un câine de talie mare, matur, în jur de 8 ani, castrat, vaccinat, deparazitat, sociabil. Cererile de adopţie le aşteptăm în mesageria paginii Kola Kariola”.