Sari la conținut
Home » Salvarea de la moarte a unui pui de urs, risc de pedeapsă cu închisoare!

Salvarea de la moarte a unui pui de urs, risc de pedeapsă cu închisoare!

  • de

Salvarea de la moarte a unui pui de urs, risc de pedeapsă cu închisoare!

Un fotograf din Statele Unite ale Americii a salvat un pui de urs de la moarte!

Pentru un fotograf din Oregon, Statele Unite ale Americii, un pui de urs aflat între viață și moarte l-a făcut să acționeze din instinct și dragoste pentru animale. Aflat într-o excursie montană, Corey Hancock nu a putut să rămână indiferent în fața unei morți sigure a unui animal aflat în suferință:

„Stătea pe spate de parcă era mort. Buzele îi erau vineţii şi, deşi ochii îi erau deschişi, nu se mişca deloc. Ploua şi burta îi era îmbibată cu apă. Mi-am amintit brusc de băieţelul meu care mă aştepta acasă. Ursuleţul arăta, mai de grabă, a pui de om. Cum puteam să mă uit la el şi să văd cum moare, în ploaie? Trebuia să fac ceva…”, a adăugat Corey.

Aşa că a luat ursuleţul în spate şi a început să alerge cu el spre maşină.

”În tot acest timp, nu mă gândeam decât că din spate va veni o ursoaică şi mă va ataca”, a adăugat acesta.

Cum au ajuns în maşină, ursuleţului i s-a oprit respiraţia. Hancock i-a făcut respiraţie gură la gură şi micuţul a început să respire din nou.

L-a dus imediat la veterinar, unde l-a tratat de înfometare şi deshidratare,  iar acum ursuleţul devine pe zi ce trece mai puternic.

În Oregon, capturarea unui animal sălbatic se pedepsește cu închisoarea!

Însă, chiar dacă gestul a fost demn de admirat, iar datorită lui, un pui de urs a fost salvat de la moarte, legea din statul Oregon este foarte strictă! Mai exact, este ilegal să capturezi sau să păstrezi în captivitate animale sălbatice, deoarece se consideră că orice fel de intervenție a omului în natură, provoacă doar efecte negative.

Dacă se recurge la așa ceva, riscul este un an de închisoare și o amendă de 6.000 de dolari. Cu toate acestea, bărbatul nu s-a gândit la riscuri, ci la cum îl poate salva pe puiul de urs rămas neajutorat.

Din fericire, Hancock nu a suferit nicio pedeapsă.