De 805 Vizualizari

S-a convenit: pana la 13 caini, la 1000 de oi

Ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a anuntat ca a ajuns la un acord cu reprezentantii oierilor privind numarul de caini de la o stana. Practic, crescatorii de ovine vor putea sa aiba pana la 13 caini, la 1.000 de oi.

„Am stabilit ulterior sa ne intalnim intr-un grup de lucru, Ministerul Agriculturii cu Ministerul Mediului si producatorii, adica reprezentantii oierilor, si am stabilit niste linii comune. Am reusit sa stabilim o solutie pentru caini. La 300 de oi au sase caini, iar pentru fiecare 100 de oi inca un caine. Deci, practic, la 1.000 de oi pot sa aiba 13 caini. Toti stim ca oierii nostri se confrunta cu atacuri din partea sacalilor. Sacalii s-au inmultit foarte tare, mai mult decat lupii. De asemenea, trebuie reamintit ca Romania detine jumatate din populatia de ursi a Europei – 6.000 de ursi. Spre urmare, oierii au mari probleme, mai ales in perioada transhumantei”, a declarat ministrul Agriculturii, la Realitatea TV.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X