Sari la conținut
Home » Internetul vuieste in legatura cu legea adoptata, pe sest, de catre parlamentari, prin care este reglementat numarul cainilor de la stana. Ciobanii se revolta!

Internetul vuieste in legatura cu legea adoptata, pe sest, de catre parlamentari, prin care este reglementat numarul cainilor de la stana. Ciobanii se revolta!

Parlamentarii au adoptat o lege care reglementeaza numarul de caini ce pot fi detinuti la o stana. Aceasta completare a Legii vanatorii si protectiei fondului cinegetic a fost facuta dupa ce vanatorii au reclamat ca, animalele folosite pentru paza turmelor omoara iepurii si caprioare. Potrivi amendamentelor adoptate, pe sest, spun cei afectati de masura, ciobanii pot avea la stana un singur caine, turmele de la deal pot avea doi caini, iar cele aflate la munte pot fi pazite de cel mult trei caini. Cine incalca reglementarile legale risca amenzi de pana la 1.500 de lei.Crescatorii de oi sunt revoltati si spun ca ei nu pot pazi 600 de oi cu doar trei caini, asa cum cred alesii, pentru ca orice adapost al unei turme are patru colturi cel putin. Mai mult, ciobanii se intreaba cum ar putea acum sa scape de „surplusul” de caini pe care-i au. „Noi nu putem sa-i omoram, ca, daca-i omoram vin cei de la Protecția animelelor si ne iau pe noi la rost…deci ce sa facem cu ei?”, se intreaba un cioban.Ministrul, surpinsSuprins de prevederile legii a fost si ministrul Agriculturii. „Am fost si eu socat de anumite prevederi care, practic afecteaza activitatea, cresterea ovinelor in Romania. Sper sa reluam discutia pe legea respectiva”, a spus Achim Irimescu, ministrul Agriculturii. Si, aceeasi dorinta o au si ciobanii, care spun ca, in vreme ce parlamentarii apara interesele vanatorilor, ei risca sa ramana fara oile pe care le vor manca lupii sau ursii.