Sari la conținut
Home » Românii au adoptat mai multe animale în perioada pandemiei! Pe ce se bazează studiul

Românii au adoptat mai multe animale în perioada pandemiei! Pe ce se bazează studiul

  • de

Românii au adoptat mai multe animale în perioada pandemiei! Pe ce se bazează studiul.

Veste bună privind adopția animalelor de companie în România!

Efectele pandemiei de COVID-19 și stările psihologice resimțite de oameni, au fost rând pe rând discutate în articolele anterioare. Ca o concluzie, pandemia a fost resimțită din plin, iar una dintre modalitățile prin care oamenii au decis să lupte împotriva stărilor de depresie și singurătate, a fost adopția animalelor de companie.

Vestea bună este dată de creșterea numărului animalelor de companie adoptate și la noi în țară! Potrivit unui studiu, 17% dintre posesorii de câini şi 16% dintre posesorii de pisici au declarat că şi-au luat un animal de companie în perioada stării de urgenţă, conform informațiilor AGERPRES.

Asociaţia Română a Producătorilor de Hrană pentru Animale de Companie (ARPAC) a întreprins acest studiu pentru a arăta că principalul factor care îi determină pe românii din mediul urban să îşi ia un animal de companie este de natură emoţională.

Câinele, cel mai comun animal de companie la nivelul gospodăriilor din țara noastră!

Astfel, potrivit studiului, câinele nu este doar cel mai bun prieten al omului, ci şi cel mai comun animal de companie deţinut la nivelul gospodăriilor din mediul urban, datele arătând că 66% dintre posesorii de animale de companie au câine, în vreme ce 58% au pisici, 12% papagali sau alte păsări, 11% au peşti, lista fiind urmată de cei care deţin iepuri (8%), broaşte ţestoase (4%), hamsteri (3%) şi porcuşori de Guinea (2%).

Din păcate, creșterea îmbucurătoare a numărului de cereri de adopție a dezvoltat și un fenomen negativ, marcat de modul în care traficanții de animale încep să obțină profit de pe urma iubitorilor de animale.