Mulți iubitori de animale își doresc un animal de companie, dar gândul le mai zboară din când în când și renunță la această doleanță pe ultima sută de metri. Pentru a rezolva această problemă, oamenii de știință îi încurajează și le transmit că  adopția unui patruped are efecte benefice asupra sănătății stăpânilor.

Într-adevăr, un animal de companie necesită foarte multă responsabilitate. Practic, viața lor depinde 100% de stăpân, însă cercetătorii au descoperit că animalele de companie pot fi un adevărat medicament pentru inimă. În special pentru persoanele care au experimentat atacuri de cord sau accident vascular cerebral.  Compania unui câine a fost asociată cu o sănătate mai bună a inimii și o viață mai lungă, potrivit ahajournals.org.

Mai exact, stăpânii de câini au mai multe șanse să aibă un stil de viață activ și sănătos, care promovează sănătatea inimii. Îngrijirea unui câine presupune plimbări lungi, program de masă și momente de joacă și mângâiere, care reduce stresul și anxietatea stăpânilor de câini.

Doriti sa primiti notificari cu stirile animalzoo.ro? Abonati-va acum si va vom tine la curent cu ultimele noutati. Nu Da