Sari la conținut
Home » România, TERORIZATĂ de şacali și mistreţii! Cum au de gând oamenii să le vină de hac

România, TERORIZATĂ de şacali și mistreţii! Cum au de gând oamenii să le vină de hac

România, terorizată de șacali și mistreți. Sute de hectare cu porumb şi cartofi din Vâlcea au fost distruse de mistreţi, iar șacalii şi vulpile dau lovitura la găini şi iepuri.
 Sătenii din Vâlcea se tem în special de femelele cu pui, care sunt extrem de agresive: „Scroafele cu pui după ele fac urât. Nu e chip să ieşi în calea lor, că te sfâşie! Vor ajunge să ne omoare pe câmp dacă nu vin să-i împuşte“, este de părere Niculina Curiman, o localnică afectată de distrugerile produse de mistreţi.
De câteva săptămâni, în comunele Nicolae Bălcescu şi Goleşti, mistreţii intră în fiecare noapte în cultura de porumb: „Nici nutreţ de vite nu mai rămâne pe câmp, distrug tot. Eu am tăiat porumbii verzi ca să fac măcar coceni pentru aşternut de iarnă la vite“, a spus Gheorghe Burduşel.
Oamenii încearcă din răsputeri sa-și apere culturile, aprind focuri şi bat din tălăngi ca să alunge animalele sălbatice: „Au ajuns până lângă casă, erau 30 – 40 de porci. Am crezut că fac infarct, am strigat la toţi vecinii să vină să mă ajute să-i alung. Suntem în pericol şi nimeni nu ne ajută. Noi nu putem să-i omorâm pentru că intrăm la puşcărie“, a declarat Maria Popescu, pentru cotidianul regional Gazeta de Sud.
Şacalii şi vulpile atacă găinile şi iepurii!

Altă problemă apărută în sudul judeţului este înmulţirea peste măsură a vulpilor şi şacalilor. Sălbăticiunile au început să atace găinile şi iepurii din gospodăriile oamenilor. Veterinarii atrag atenţia că trebuie luate urgent măsuri întrucât şacalii pot transmite turbarea, vulpea – rabia, iar mistreţii – pesta porcină.„Deocamdată, nu s-a semnalat apariţia vreunei boli, însă trebuie anunţat decesul oricărui animal omorât de vulpe sau de şacali“, susţine directorul Direcţiei Sanitar-Veterinare Vâlcea, citat de gds.ro.ANIMAL ZOO VĂ RECOMANDĂ:

ȘOCANT! Răspunsul unui vânător străin care UCIDE URȘI BRUNI în România a uimit toată lumea!

ȘOCANT! Răspunsul unui vânător străin care UCIDE URȘI BRUNI în România a uimit toată lumea!
10 Mai, 2017 la 2:11 pmModifica

Cum au ajuns ŞOARECII să traisca alături de OAMENI?

Cum au ajuns ŞOARECII să traisca alături de OAMENI?
28 Mar, 2017 la 12:43 pmModifica

APM Mureș a cerut derogare pentru relocarea urșilor care terorizează populația de pe Valea Târnavelor

sursa foto - https://vocea.biz
19 Ian, 2017 la 3:04 pmModifica