Sari la conținut
Home » Revendicarea câinilor capturaţi de pe domeniul public: Noul tarif

Revendicarea câinilor capturaţi de pe domeniul public: Noul tarif

Comportament greșit al câinelui

Revendicarea câinilor capturaţi. Proprietarii de animale care vor să îşi recupereze câinii capturaţi de pe domeniul public al Capitalei şi cazaţi în adăposturile ASPA vor trebui să plătească un tarif de 52 de lei, la care se vor adăuga 21 de lei/zi.

Este un proiect deocamdată, dar el are toate șansele să treacă.

Revendicarea câinilor capturaţi: Tarif de 52 de lei

Revendicarea câinilor capturaţi: Câine care mănâncă
Revendicarea câinilor capturaţi: Câine care mănâncă dintr-un bol

Tariful reprezintă contravaloarea consultaţiilor medicale ocazionate cu intrarea şi ieşirea câinilor din adăpost. Predarea câinelui din adăpost se va realiza doar după încasarea tarifului de revendicare.

Conform referatului de aprobare, scopul proiectului îl reprezintă facilitarea recuperării câinilor pierduţi. Dar şi promovarea deţinerii responsabile a acestora.

Potrivit notei de fundamentare, în primele şapte zile lucrătoare de la data înregistrării în evidenţele ASPA, câinii pot fi revendicaţi.

După expirarea celor şapte zile, câinii pot fi adoptaţi de persoane fizice sau juridice, din ţară sau din străinătate. Proprietarul care revendică animalul are prioritate în faţa persoanei care intenţionează să adopte acelaşi câine.  Chiar şi în cazul în care cererea de adopţie este anterioară cererii de revendicare.

Foarte important!

Dacă, după cele 7 zile lucrătoare, câinele a fost deja adoptat, proprietarul are dreptul să-l recupereze de la adoptator. Desigur, dacă dovedeşte că a fost în imposibilitate de a depune cererea de revendicare în termenul iniţial.

În cazul în care câinii necesită îngrijiri medicale de specialitate, asociaţiile îi pot prelua fără a aştepta termenul de adopţie. Ele au însă obligativitatea de a nu-i da spre adopţie înainte de împlinirea termenului legal de revendicare.

În cazul în care câinele intrat în adăposturile ASPA este identificat printr-un mijloc aprobat, potrivit legii, personalul ASPA are obligaţia să notifice proprietarul în termen de maximum 24 de ore, prin telefon, email sau alte mijloace, potrivit agerpres.

La stabilirea perioadei de cazare nu se vor lua în calcul ziua intrării şi ziua ieşirii câinilor din adăposturi.