Sari la conținut
Home » Reacția unei pume după ce a fost eliberată în mediul natural! Animalul a stat 20 de ani în captivitate

Reacția unei pume după ce a fost eliberată în mediul natural! Animalul a stat 20 de ani în captivitate

Reacția unei pume după ce a fost eliberată în mediul natural! Animalul a stat 20 de ani în captivitate.

Norocul ei au fost autoritățile!

Cu toate că în Peru este interzisă cu desăvârşire folosirea animalelor sălbatice în circuri, traficul ilegal de animale sălbatice este într-o continuă creștere. Așa este și cazul lui Mufasa, o pumă norocoasă.

Potrivit thedodo.com, Mufasa este o pumă salvată dintr-un circ peruan, care a trăit timp de 20 de ani în captivitate. Libertatea era un simplu moft, fără a fi vreodată îndeplinit cu adevărat.

Şansa ei la o viaţă normală a venit din partea voluntarilor de la organizaţia ADI (Animal Defenders International) care nu au stat nicio clipă pe gânduri pentru a acţiona în acest caz.

Mufasa nu a putut fi totuşi eliberată în natură după viaţa pe care a îndurat-o atâţia ani de zile, prin urmare voluntarii de la ADI au amenajat un spaţiu generos împrejmuit în mediul său natural din pădurea peruană.

Puma a fost transportată în acest adăpost cu ajutorul unui autovehicul, iar apoi pe apă cu o barcă. În tot acest timp puma a stat într-o cuşcă acoperită pentru a nu se speria.

Viaţa petrecută în cadrul circului şi faptul că a stat legată în benă i-a afectat starea de sănătate, puma suferind acum de insuficienţă renală şi alte probleme inerente vârstei.

Reacția unei pume

Diferenţa dintre Mufasa în perioada când trăise în circ şi cea din libertate este uriaşă.