Sari la conținut
Home » Rase de caini botezate dupa … oameni!

Rase de caini botezate dupa … oameni!

 Multe rase de caini au denumiri logice si descriptive, ceea ce ne ofera posibilitatea de a afla, din primul moment, cateva informatii despre animalul respectiv. Pentru ca, este usor de inteles de unde vine denumirea rasei „ogar afgan” – evident, dupa tara sa de origine, Afganistan. Cum este la fel de usor de inteles de ce „bulldog” – un caine denumit dupa sarcina pe care o avea de indeplinit, si anume sa incolteasca taurii. Iar in cazul „ciobanescului australian” lucrurile sunt si mai simple. Pentru ca numele rasei indica locul de unde provine, dar si serviciul la care este folosit.Dar unele denumiri de unde au aparut?Spre exemplu, Gordon Setter, o varietate a rasei Setter Irlandez, si-a primit numele, potrivit www.totuldespreanimale.ro, in secolul al XVII-lea tocmai de la castelul Gordon, unde rasa a fost dezvoltata de al patrulea duce de Gordon, apoi mentinuta de al saselea, din 1835. Cainii din aceasta rasa au parul negru cu pete cafenii si au fost crescuti si dezvoltati pentru lucrul in teren.

sursa foto: www.dogwallpapers.net
sursa foto: www.dogwallpapers.net
Boykin Spaniel este o rasa de caini de talie medie, numita astfel dupa crescatorul orginal L. Whitaker „Whit” Boykin. Putin dupa 1900, Boykin a adoptat progenitorul rasei, un caine cafeniu, ratacit, ale carui gene au fost incrucisate cu specimene din rasele American Water Spaniel, Cocker, Spring Spaniel si Chesapeacke Bay Retriever, creand un rezistent caine de vanatoare. Boykin Spaniel este cainele national in Carolina de Sud, zona principala in care este crescut.
sursa foto: www.nextdaypets.com
sursa foto: www.nextdaypets.com
Rasa Plott Hound este unica printre rasele germane. A fost botezata dupa Georg Plott si familia acestuia, dupa ce au imigrat in Statele Unite ale Americii, mai precis in Carolina de Nord, cu 5 caini Hanover. Dupa un amestec de gene intre cei 5 caini si diferite alte rase, s-a nascut cainele Plott, menit sa vaneze ursi si pradatori de talie mare.
sursa foto: www.vetstreet.com
sursa foto: www.vetstreet.com
Piticii din rasa Cavalier King Charles Spaniel au fost favoritii curtilor regale din Spania, Franta si Scotia, dar au fost numiti astfel dupa numele regelui englez, Charles I, al fiului sau, Charles al II-lea si cavalerii acestora.
sursa foto: wikipedia.org
sursa foto: wikipedia.org
Originara din Germania, rasa Doberman a fost creata de perceptorul Luis Doberman pentru a avea siguranta proprie si a banilor pe care-i transporta. Pentru a da nastere cainelui inteligent si de incredere pe care-l avea in minte, acesta a incrucisat ciobanesti cu par scurt cu exemplare din rasele Rottweiller, Terrieri cu par negru si pete cafenii si Pinscheri germani. Retetei cainelui perfect pentru securitate personala i s-ar fi adaugat si gene de Greyhound si Weimeranar. Primul Doberman Pinscher, dupa cum este cunoscuta rasa astazi, a fost aratat intr-o expozitie chinologica, in Erfurt, Germania, in 1897. Recunoasterea oficiala a originii germane a venit 3 ani mai tarziu.
sursa foto: www.dogmagng.com
sursa foto: www.dogmagng.com
Cainii Parson Russell si Jack Russell sunt, in esenta, aceeasi rasa, cu mici diferente in ceea ce priveste dimensiunea. Istoria rasei incepe cu afectiunea lui Jack Russel, student la Oxford,  pentru un terrier pe nume Trump. Fiind pasionat de vanat vulpi, acesta l-a folosit pe Trump in a crea o varietate noua, Fox Terrier, cunoscuta astazi pentru pasiunea cu care micutii mustaciosi urmaresc vulpile.
sursa foto: animalia-life.com
sursa foto: animalia-life.com
Si cine spune ca un personaj dintr-o carte nu poate da numele unei rase de caini?Terrierul Dandie Dinmont a fost numit astfel dupa opera lui Sir Walter Scott, The Mannering, care a fost publicata in 1814. Se crede ca personajul cartii a fost inspirat din viata fermierului James Davidson, ai carui caini au fost cunoscuti sub numele de „cei 6 nemuritori”.
sursa foto: www.pets4homes.co.uk
sursa foto: www.pets4homes.co.uk

Etichete: