Sari la conținut
Home » Rase de câini abandonate de proprietari

Rase de câini abandonate de proprietari

Rase de câini abandonate de proprietari. Perioada în care am fost în pandemie a dus la o creștere a cererii de animale de companie, în special căței. Din păcate, s-a constatat ulterior  o creștere semnificativă a numărului de oameni care își abandonează animalele de companie, aproape 15.000 de câini fiind lăsați în adăposturi, doar într-un an.

Câinii au fost votați drept animalele preferate de companie ale britanicilor, însă în mod ironic, foarte mulți sunt abandonați. Două rase foarte îndrăgite se află în număr mare în adăposturi. Marea Britanie a făcut un clasament trist.

Pentru ca oamenii să conștientizeze fenomenul, experții au decis ca de Ziua Națională a Adopției Câinilor, sărbătorită pe 25 octombrie, să întocmească un top al celor mai abandonate rase.

Rase de câini abandonate de proprietari în Marea Britanie

Marea Britanie găzduiește peste 12 milioane de câini, însă nu toți au un cămin călduros și plini de iubire. Mulți dintre ei au ajuns să fie abandonați de către proprietari în adăposturi specifice pentru animale.

Barkridges, o companie specializată în articole pentru căței, a creat un clasament cu rasele de câini cele mai abandonate de către stăpâni.

Staffordshire Bull Terrier

Analiza a arătat că cea mai abandonată rasă de câini din Marea Britanie este Staffordshire Bull Terrier, numit și Staffie sau Stafford.

Angajații companiei au găsit 91% de astfel de animale de companie în adăposturi. Cunoscuți drept luptători, compania a avertizat că este posibil ca unii dintre ei să fie răpiți și, mai apoi, obligați să se bată cu alți câini.

„Pot părea duri, dar, în realitate, sunt niște pufoșenii uriașe care formează legături puternice cu proprietarii lor. Fiind atât de afectuoși, pot suferi de anxietate din cauza separării, așa că, dacă poți să-ți duci puiul la serviciu sau să lucrezi de acasă, Staffie este câinele potrivit pentru tine.

În timp ce Staffie poate a câștigat o reputație nedreaptă drept agresiv, este important de reținut că un studiu realizat de Colegiul Regal Veterinar a menționat că nu sunt mai agresivi decât alți câini.

La fel ca alți câini, este esențial să-i antrenezi, folosind o metodă de învățare pozitivă, recompensând comportamentul bun cu bunătăți, jucării și multe laude.”, au spus experții, potrivit Daily Mail.

Următorii în clasamentul realizat de Barkridges sunt ciobăneștii germani, ocupând în adăposturi un procent de 73%. Mai jos, în top, se află câinii Jack Russel (65%), Akita (58%) și Pitbull (55%).