De 685 Vizualizari

Puiutii de irbis au murit

 

Veniti pe lume in luna mai la gradina zoologica din Servion (langa Lausanne, Elvetia), doi pui de irbis (pantera zapezilor) au murit din cauza unei boli. Puii tocmai fusesera intarcati, scrie, potrivit Agerpres, 20minutes.ch.

Ei au fost victime ale salmonelei puiului si o autopsie va lamuri complet motivele celor doua decese.

„Este o lovitura grea pentru noi, nu intelegem ce s-a intamplat fiindcă nu le-am dat niciodata carne de pui”, a spus Roland Bulliard, directorul gradinii zoologice. Una din micile pantere a fost gasita fara viata vineri, pe 21 august, iar cea de-a doua, luni, pe 24 august.

Felinele se nascusera pe 20 mai si fusesera recent intarcate, incepand sa manance si alte alimente decat lapte matern.

„Este o perioada delicata fiindca in aceasta perioada puii nu mai beneficiaza de anticorpii mamei”, a incheiat directorul.

Raspandita in trecut pe vaste teritorii, indeosebi pe culmile inalte din Asia Centrala, pantera zapezilor a fost mereu un exemplar rar. Animalul este in prezent in prag de disparitie, cauzele fiind multiple, de la capturile fara noima pentru satisfacerea cererii, tot mai mari, a gradinilor zoologice si comertul international de blanuri, la inmultirea asezarilor umane in teritoriile frecventate de ea.

O statistica veche, din 1962, indica pentru numarul exemplarelor ucise pentru blana – o cifra de circa 1.000 pe an.

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X