Sari la conținut
Home » Pug / Lo-sze, Mopshond, Carlin, Mops

Pug / Lo-sze, Mopshond, Carlin, Mops

  • de


Greutate: 6 – 8 kg
Inaltime: 25 – 35 cm
Origine: China,

Istoric rasa Este o rasa chineza veche de peste 2000 de ani. A fost adus in Europa de negustorii olandezi. In Anglia a fost introdus de William si Mary de Orania cand au acces la tron in 1688. S-a raspandit repede, devenind preferatul nobililor si curtilor regale din Anglia, Olanda, Franta si Italia. Faima lui a devenit si mai mare dupa ce, in razboiul cu spaniolii a scapat viata regelui Willhelm Taciturnul, dand alarma la apropierea dusmanului. Cainii Pug erau initial cafenii cu masca si sa negre. Variantele negre au fost create pentru prima data in anii 1870.

Descriere Fizica Este un caine de talie mica, scurt, cu aspect patrat, indesat. Capul este mare, rotund. Craniul este plat, botul scurt si patrat, turtit dar nu ridicat in sus; fruntea este lata si are cute adanci si mari. Ochii sunt mari, proeminenti, rotunzi, de culoare inchisa. Are masca neagra. Urechile sunt fine, moi, catifelate si lasate pe langa cap. Are un piept lat. Coada este dublu inelata si purtata pe spate. Blana are un par scurt, drept, des, moale si lucios. Poate fi negru, gri-argintiu, bej, cafeniu cu masca si urechi negre.

Personalitate Este un caine inteligent, calm, sociabil, sensibil, de incredere. Este afectuos si foarte devotat stapanului, iubitor si rabdator cu copiii. Chiar daca este vigilent cu musafirii anuntandu-i, devine apoi prietenos. Daca este socializat de mic cu alti caini, si alte animale nu vor fi probleme cand va fi mare. Simte nevoie de multa atentie si devine gelos daca stapanul da mai multa atentie altcuiva.

Ingrijire Blana acestui caine trebuie periata ocazional cu o perie de cauciuc. Cutele de pe fata trebuie intretinute curate permanent pentru a nu se infecta. Trebuie ferit de razele solare puternice. Are tendinta de a sforai.

Conditii de viata Se acomodeaza cu usurinta la viata intr-un apartament sau o casa. Se simte bine langa un stapan sau o familie nu prea activa, dar iubitoare, atenta. Ii place sa i se dea atentie, sa faca parte din familie si nu trebuie lasat singur prea mult timp. Chiar daca se multumeste cu plimbari scurte, ii place sa alerge, sa zburde, sa se joace. Are nevoie de socializare, dresaj.

Dresaj Este un caine sensibil la tonul vocii, este inteligent si de aceea cu un dresaj bland, prietenos, dar consecvent se pot obtine rezultatele dorite.

Utilitate Este un devotat si afectuos companion.

Etichete: