Sari la conținut
Home » Top cei mai inteligenți căței! Care sunt aceștia?

Top cei mai inteligenți căței! Care sunt aceștia?

Top cei mai inteligenți căței!

Top cei mai inteligenți căței! Când vine vorba de inteligența câinilor, cercetătorii canadieni au întocmit un top al celor cinci rase de câini considerate cele mai inteligente.

Aceste rase se evidențiază prin abilitățile lor mentale și capacitatea de a învăța.

Top cei mai inteligenți căței!

1. Border Collie: Border Collie este o rasă originară din sudul Scoției și a fost creată prin încrucișarea cu diverse rase de câini ciobănești. Această rasă este cunoscută pentru inteligența și agilitatea sa, fiind excelentă în munca de câine de turmă.

2. Pudel: Câinii din această rasă sunt recunoscuți pentru inteligența lor. Sunt adesea prezenți în spectacolele de circ datorită abilităților lor. De asemenea, sunt buni înotători și pot fi folosiți pentru salvare în apă.

3. Ciobănesc german: Ciobănescul german este bine-cunoscut pentru inteligența sa și este folosit în diverse domenii, inclusiv ca paznic, asistent pentru persoanele cu dizabilități și câine de poliție. Acesta poate fi antrenat pentru a imobiliza infractori.

4. Golden Retriever: Golden Retriever este un câine calm și loial, fiind folosit adesea pentru a-i ajuta pe cei cu probleme de vedere sau în terapie. Este o alegere ideală pentru familii cu copii și este ușor de dresat.

Dobermanii sunt activi și dedicați protejării stăpânilor

5. Doberman: Această rasă este considerată inteligentă. Dar abilitățile și calitățile sale sunt mai evidente în prezența unui stăpân energic și răbdător. Dobermanii sunt activi și dedicați protejării stăpânilor lor.

Câinii, în general, reprezintă o subspecie a lupului cenușiu și sunt considerați a fi unul dintre primele animale domesticite de către oameni. Evoluția și domesticirea lor au avut loc acum aproximativ 15.000 de ani.

Cu toate că au fost găsite dovezi ale câinilor domesticiți în urmă cu aproximativ 33.000 de ani în Siberia și Belgia. Niciuna dintre aceste specii nu pare să fi supraviețuit până în prezent.

Testele ADN sugerează o divergență evolutivă între câini și lupi acum aproximativ 100.000 de ani, dar nu au fost identificate specimene clare care să reprezinte câini domestici de peste 33.000 de ani, conform playtech.ro.