Sari la conținut
Home » Primăria Capitalei continuă războiul împotriva țânțarilor. Când a început marea igienizare

Primăria Capitalei continuă războiul împotriva țânțarilor. Când a început marea igienizare

Primăria Capitalei continuă războiul împotriva țânțarilor. Când a început marea igienizare

Primăria Capitalei a anunțat că se va relua marea igienizare în toate parcurile din Capitală, aliniamentele stradale, cimitire, unităţile militare, spaţiile verzi, scuaruri, precum şi zonele cu vegetaţie abundenţă. Substanța folosită pentru combatarea țânțarilor este insecticidul MICROSIN.

„Primăria Capitalei a anunțat că Igienizare derulează în București al optulea tratament de combatere a țânțarilor, a început practic din data de 16 iulie 2020.

În toate parcurile din Capitală, tratamentul de combatere a țânțarilor adulți se realizează de către lucrătorii Companiei Municipale Eco Igienizare cu ajutorul echipamentelor mobile: 12 mașini de mare capacitate (ULV) și 12 echipamente de tip fogger (generator de ceață caldă).

Substanța folosită pentru combatarea țânțarilor este insecticidul MICROSIN, un produs avizat de Ministerul Sănătății pentru utilizarea la exterior, în zone rezidențiale si recreaționale, fără efecte adverse asupra mediului înconjurător și asupra organismului uman.

Acțiunile de combatere a țânțarilor se desfășoară în intervalul orar 21.30 – 05.30

Acțiunile de combatere a țânțarilor se desfășoară în intervalul orar 21.30 – 05.30, cu informarea prealabilă a populației, cu 24 de ore înainte, prin expunerea de afișe avertizoare amplasate la vedere, în locațiile unde se va interveni.

Acțiunile de combatere a țânțarilor se desfășoară concomitent, în toate sectoarele Capitalei, unde se intervine cu câte două mașini de mare capacitate – tip ULV – și câte o mașină dotată cu atomizoare, cu ajutorul cărora angajații companiei pot interveni în zonele mai puțin accesibile (străduțe dintre blocuri, spații verzi din zonele rezidențiale, parcuri de mici dimensiuni).

Pentru anul 2020, în Planul Unitar de Acţiune, aprobat de Primăria Municipiului Bucureşti, sunt prevăzute 14 tratamente de combatere a ţânţarilor adulţi care vor acoperi toate sectoarele Capitalei: toate parcurile din Capitală, aliniamentele stradale, cimitire, unităţile militare, spaţiile verzi, scuaruri, precum şi zonele cu vegetaţie abundenţă.”