Sari la conținut
Home » Prima țară care introduce testarea animalelor de companie împotriva COVID-19! Măsura a fost luată după apariția cazurilor

Prima țară care introduce testarea animalelor de companie împotriva COVID-19! Măsura a fost luată după apariția cazurilor

  • de

Prima țară care introduce testarea animalelor de companie împotriva COVID-19! Măsura a fost luată după apariția cazurilor.

În Coreea de Sud, proprietarii își pot testa animalul de companie pentru noul coronavirus!

În urma unui comunicat emis ieri de guvernul metropolitan din Seul, aflăm că a fost introdusă testarea animalelor de companie împotriva noului virus, după ce, în urmă cu câteva săptămâni, au fost declarate primele cazuri de infecție la animale.

În aceste condiții, conform informațiilor AFP, orice animal de companie care prezintă simptome precum febră, tuse sau dificultăți de respirație, poate să fie testat împotriva coronavirusului.

Primul caz de COVID-19 la animale a fost depistat la un pui de pisică!

Lansarea acestui program vine la câteva săptămâni după anunţarea primului caz de COVID-19 la un animal din această ţară, mai exact un pui de pisică.

„Începând de astăzi, guvernul metropolitan din Seul va oferi teste pentru coronavirus câinilor şi pisicilor domestice. Testul va fi realizat în apropierea locului unde trăieşte animalul de companie de către o echipă care include un medic veterinar, a adăugat Park”, a declarat reporterilor o responsabilă pentru prevenirea bolilor din capitală, Park Yoo-mi.

Măsurile luate după testarea animalelor de companie împotriva COVID-19 și confirmarea lor ca fiind pozitive!

Doar animalele care prezintă simptome şi care au fost în contact cu persoane pozitive pot fi testate, iar animalele depistate cu noul coronavirus vor trebui ţinute izolate în casă timp de 14 zile. În cazul proprietarilor testați pozitiv, animalele vor fi amplasate în adăposturi sau în centre de primire.

În alte părţi ale lumii, noul coronavirus a fost depistat atât la câini cât şi la pisici, dar şi la animale precum gorile, tigri sau nurci.