Prima țară care introduce testarea PCR la animalele de companie! Dovezi suplimentare asupra noului risc.

Câinii și pisicile urmează să fie testați pe scară largă în Coreea de Sud!

Cu toate că în Coreea de Sud virusul COVID-19 a acționat încă de la începutul pandemiei, măsurile stricte de prevenție adoptate și respectate de cetățeni au dus la limitarea numărului de cazuri de infectare și decese.

Pandemia globală de coronavirus necesită mijloace suplimentare de a lupta împotriva răspândirii sale. Asta au decis și specialiștii din Coreea de Sud care vor introduce testarea PCR la animalele de companie ce prezintă simptome de infectare.

Dacă animalul de companie intră în contact cu o persoană infectată, atunci vor trebui să fie asigurate condiții de autoizolare. Covid-19 a fost identificat și la specii de animale sălbatice, în cazul exemplarelor ținute în grădini zoologice, cum ar fi tigrii, leii sau gorilele.

În urma unor noi cercetări ale Ministerului Sănătății din Coreea de Sud, se pare că virusul ar putea fi preluat și transmis la animalele de companie, iar în această situație este nevoie de o serie de măsuri suplimentare.

Cercetătorii de la Universitatea East England au descoperit deja că noul virus se poate transmite și la animale, inclusiv la cele domestice.

În iulie a fost identificat primul caz de infectare cu coronavirus a unei pisici din Marea Britanie, iar începând cu acel moment, cercetările cu privire la impactul asupra animalelor a crescut considerabil.

De altfel, și Organizația Mondială a Sănătății a anunțat că sunt cazuri de transmitere între oameni și mai multe specii de animale, chiar dacă boala se răspândește mai ușor printre oameni.