Sari la conținut
Home » Prevenția și sănătatea animalelor de companie

Prevenția și sănătatea animalelor de companie

sursă foto: kinderpedia.ro

Prevenția și sănătatea animalelor de companie premisă pentru bunăstarea acestora.  Medicina preventivă, atunci când este aplicată corect, ne ajută să avem o călătorie mai lungă și mai plăcută alături de animalul nostru – cu mai puține vizite la medicul veterinar pentru a trata diferite afecțiuni și mai multe vizite pentru a ajuta la prevenirea acestora.

Prevenția și sănătatea animalelor de companie prin deparazitare

Dacă ne gândim la o simplă deparazitare externă aplicată corect, la timp și pe tot parcursul anului, versus riscurile la care este expus un animal de companie cu babesioză în momentul în care trebuie să i se administreze tratamentul, antiparazitarul care să îl scape de acest parazit, de babesie, riscul transfuzional când administrăm o transfuzie de sânge, toate aceste lucruri vor face să încline balanța către prevenție.

Prevenția ne asigură liniștea din mai multe punctele de vedere: emoțional, timp și financiar.

Sănătatea animalelor de companie depinde și de timpul alocat acestora

Când discutăm despre timpul pe care trebuie să îl alocăm unui animal de companie, atunci, recomandarea către toți posesori de câini sau de pisici, dar în special de câini, pentru că pisicile, să spunem că sunt mai ușor de manageriat în casă, este să-și facă o autoevaluare și să se gândească dacă zilnic pot aloca un minim de 4 ore pentru interacțiunea cu ei.

De ce trebuie să vorbim cu animalele noastre?
De ce trebuie să vorbim cu animalele noastre? sursa foto: freepik.com

Aceste 4 ore sunt indispensabile oricărei persoane care își dorește să creeze o relație cu câinele său și să aibă într-adevăr un animal de companie. Dacă ne dorim un câine ca să ne jucăm cu el în funcție de dispoziția noastră, doar când avem chef și timp, iar în rest să îl scoatem afară  30 de minute pe zi pentru a-și face nevoile, nu suntem într-adevăr pregătiți să devenim proprietari responsabili.

Din ce în ce mai mulți oameni sunt responsabili privind relația cu animalele de companie

Astăzi, câinii și pisicile sunt indispensabile din viața oamenilor. În această perioadă din ce în ce mai mulți oameni sunt mult mai interesați de relația pe care o au cu animalul de companie, de calitatea acestei relații, sunt mult mai interesați de a oferi condiții cât mai bune de viață animalului lor, să le reducă cantitatea de stres din viață și să poată totodată să aibă o călătorie cât mai frumoasă alături de companionul lor.