De 2137 Vizualizari

Premieră în ultimii 26 de ani: Gemeni de panda uriaş, născuţi la Grădina Zoologică din Atlanta!

O femelă de urs din specia panda uriaş a născut doi pui, luni, la Grădina Zoologică din Atlanta, un oraş din statul american Georgia, evenimentul marcând o premieră în ultimii 26 de ani în Statele Unite, unde ultimii gemeni de panda s-au născut în 1987, au anunţat miercuri oficialii americani.

Sursa: Mediafax.ro

atlanta-zoo-giant-panda-with-baby-opener

Puii, concepuţi prin inseminare artificială, se simt bine, dar rămân sub supraveghere strictă, întrucât rata de mortalitate a puilor de panda este foarte ridicată în timpul primelor luni de viaţă.

În octombrie 2012, un pui de panda născut la Grădina Zoologică din Washington a murit la doar şase zile după naştere din cauza unei maladii hepatice.

Mama gemenilor născuţi luni, Lun Lun, în vârstă de 15 ani, este descrisă de veterinari ca fiind „o mamă fantastică”, însă ea se confruntă, pe lângă oboseală, cu stresul acestei naşteri multiple, un eveniment neobişnuit la urşii panda, spun specialiştii din Atlanta.

1374032937_4310_zz

Tags:

Comenteaza articolul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

* Accept ca numele si adresa de email furnizate de mine sa fie folosite pentru a participa la sectiunile de comentarii din paginile animalzoo.ro

 

powered by Binbox

X