Iapa de cinci ani fusese deja trimisă către abator, dar actorul nu putea renunța la ea. Toți i-au spus că este agresivă, dar Denis Ștefan afi rmă că a văzut ceva special în ochii ei.

Pasiunea lui Denis Ștefan pentru cai este binecunoscută, iar actorul pare să își fi găsit rolul vieții în preajma acestor animale. Pentru Uma însă, o iapă superbă de numai cinci ani, Denis a devenit nu doar stăpânul, ci și salvatorul ei. Totul s-a petrecut la începutul acestui an, chiar în perioada în care Denis Ștefan filma pentru emisiunea de la Pro TV, „Ferma vedetelor”. Povestea iepei este cutremurătoare.

Citește și:

„La începutul anului, unul dintre prietenii mei își dorea un cal și am mers cu el la mai multe herghelii. Prietenului meu nu i-a plăcut niciunul, dar la o herghelie am observat- o pe această iapă care avea cinci ani și care nu era pe listele de vânzare. Am întrebat și mi s-a arătat că este pe liste, însă cele de valorificare, adică caii destinați abatorului. Se pare că iapa avea probleme și era agresivă cu oamenii”, povestește Denis Ștefan. A făcut însă cerere să o cumpere, pentru că i-a plăcut foarte mult, „iar privirea ei nu-mi spunea că este un cal atât de problematic încât să se renunțe la el. Mi-au spus atunci că era mai agresivă cu oamenii, că nu stă să i se pună șeaua și au renunțat să mai continue dresajul. M-am gândit că prin programul meu „Caii României” pot să-i ofer o nouă șansă”, a adăugat el.

Citește și:

Salvată ca prin urechile acului

N-a mai ajuns însă la licitație, pentru că a plecat în Cipru, la filmările pentru „Ferma vedetelor”. „Am cumpărat- o când m-am întors, chiar de la… abator. Șeful abatorului a fost foarte drăguț și a înțeles că mă <<îndrăgostisem>> de ea”, a adăugat Denis Ștefan.

A fost însă greu de lucrat cu Uma. „La cinci ani este un cal foarte puternic, greu de convins să facă ce vrei tu. Am reușit să o cumpăr în februarie, apoi am fost cu Ferma Vedetelor și am lăsat-o la o fermă liberă, nu în boxă, tocmai pentru a se recupera. Ea fiind crescută numai în boxă am vrut să-i creez posibilitatea să stea și cu alte animale. A stat cu niște capre, cu un struț, iar când am revenit ea se obișnuise cam cu toți. Asta mi-a ușurat și mie lucrul cu ea”, a adăugat actorul.

„A lăsat capul în jos ca să o mângâi pe creștet”

„Când te apropii de un cal trebuie să vezi ce preferă, unde îi place să-l mângâi. La Uma am constatat că, de câte ori se speria de ceva, venea la mine pentru că avea încredere și lăsa capul în jos să o mângâi pe creștet. De atunci, când vreau să o asigur că totul e în regulă, o mângâi pe creștet, între urechi, și se liniștește imediat”, povestește Denis. Actorul spune că acum sunt foarte buni prieteni. „Mi-am dorit să pun o bază bună în antrenamentul ei și să-i demonstrez că sunt un partener, ca să învețe să aibă încredere în mine. În curând, Uma va fi prezentată în programul Caii României, cu demonstraţii de dresaj”, a adăugat Denis Ștefan.

Sursă foto: Facebook

 

Setari cookie