Sari la conținut
Home » Povestea lui Simon și a lui Chefcito, o pisică și un șoricel care împart bolul cu apă. Cei doi se înteleg de minune. Video

Povestea lui Simon și a lui Chefcito, o pisică și un șoricel care împart bolul cu apă. Cei doi se înteleg de minune. Video

Povestea lui Simon și a lui Chefcito, o pisică și un șoricel care împart bolul cu apă, este una specială, felina dând dovadă de empatie, bunăvoință și de iubire față de micuțul său prieten blănos. Vor înceta vreodată pisicile să ne uimească cu felul lor complex și curios de a fi?

Răspunsul la această întrebare este probabil „nu”, întrucât fiecare zi nu încetează să-i surprindă pe stăpânii de pisici cu noi povești despre lucrurile ciudate și minunate pe care le fac pisicile! Iar Simon, pisica din Punta Arenas, Chile, ne oferă o altă poveste cu pisici care sigur vă va face să zâmbiți.

Deși sunt creaturi bazate pe instinct și care se bucură de vânătoare, unele pisici au o inimă atât de mare încât nu se pot abține să nu-i iubească pe toți cei pe care îi întâlnesc, chiar dacă acel cineva este un șoricel mic! Cele mai multe pisici ar fi tentate să-l atace pe șoarece imediat cum se apropie de bolul cu apă, dar nu și Simon.

Ea este o pisică calmă și dulce, cu o inimă mare. Iar când un șoarece a apărut pentru o gură de apă, Simon a arătat că este mai mult decât fericit să împartă apa cu un alt companion cu blană.

Datorită acestei atitudini, Simon, pisicuța care împarte bolul cu apă cu un șoricel însetat, este o felină cu totul și cu totul specială.

Micul prieten al lui Simon

Povestea lui Simon și a lui Chefcito, o pisică și un șoricel care împart bolul cu apă, l-a uimit și pe stăpânul felinei, întrucât Simon era foarte grijuliu cu șoarecele. Împărțind locuința cu pisica Simon și cu doi Border Collie, Benjamín Sagredo (proprietarul felinei) este obișnuit să audă zgomote în jurul casei.

Așa că, atunci când niște sunete ciudate din bucătărie i-au atras atenția, nu a fost prea îngrijorat. Iar când l-a văzut pe Simon jucându-se cu ceva sub un fotoliu, a declarat pentru The Dodo: „Nu ne-am gândit prea mult la asta”.

Apoi, într-o zi, Benjamin a intrat în bucătărie, iar misterul zgomotelor și al jucăriei neidentificate a fost rezolvat. Acolo stăteau Simon și un șoarece, amândoi sorbind fericiți din bolul cu apă! Stăpânul pisicii a fost destul de surprins, spunând pentru Tele 13: „L-am prins cu șoarecele ca și cum ar fi fost prieteni”.

Cum Simon era atât de afectuos cu șoarecele, Benjamin a trebuit să filmeze momentul, spunând: „Păreau să se cunoască foarte bine”. „Am decis să-l înregistrez. Am considerat că nimeni nu mă va crede”.

Se pare că tatăl lui Simon era și el îndrăgostit de micuțul prieten al lui Simon și „nici nu ar fi putut gândi să îl rănească”. Și, ca prieten al casei, șoricelul a primit rapid un nume. „L-am numit Chefcito.”

Șoarecele s-a întors

Simon și Benjamin l-au mutat pe Chefcito afară, dar micuțul s-a tot întors.

„S-a întors de mai multe ori”, a spus Benjamin. „Ne place că Simon îl acceptă. Este o pisică foarte afectuoasă și sociabilă”.

Și, Benjamin a decis deja, „dacă Chefcito continuă să vină, va trebui să-l adoptăm”. Cum era dornic să-și împartă bolul de apă, Simon a ajuns deja și el la această decizie!