Sari la conținut
Home » Cinci obiecte obișnuite, dar periculoase pentru pisici, aflate în casa ta. Ce rău pot să producă acestea

Cinci obiecte obișnuite, dar periculoase pentru pisici, aflate în casa ta. Ce rău pot să producă acestea

Există obiecte obișnuite, dar periculoase pentru pisici, aflate chiar în casa ta, despre care nu te-ai fi gândit că ar putea să-i provoace atât de mult rău felinei.

Avem cele mai bune intenții și ne dorim întotdeauna ca pisicile noastre să fie în siguranță, în special acasă. Din păcate, locuința obișnuită este plină de obiecte și produse care prezintă pericole cu adevărat reale pentru prietenii noștri felini.

Citește în continuare și poate că te vei gândi de două ori atunci când te vrei să îți așezi un lucru în casă, mai ales, acolo unde pisica ta are acces ușor la el.

Nu sunt prea multe lucruri care pot entuziasma o pisică la fel de mult ca o simplă bucată de sfoară. Dacă o privești din perspectiva pisicii tale, este ușor de înțeles de ce: se învârte și se mișcă la cea mai mică atingere, activându-i imediat instinctele naturale de pradă. Printre aceste obiecte obișnuite, dar periculoase pentru pisici, aflate chiar în casa ta, sunt:

Sfori, șnururi sau benzi din cauciuc

În pofida faptului că sforile pot fi sigure și distractive în timpul jocului, acestea nu ar trebui lăsate niciodată pisicii să se joace cu ele fără supravegherea ta. Există nenumărate cazuri cu pisici și pisoi care s-au agățat sau s-au sufocat cu sfori, panglici sau frânghii rătăcite.

Pericolul nu se oprește însă aici. Dacă pisica înghite o sfoară, o bandă de cauciuc sau o agrafă de păr, aceasta ar putea provoca o obstrucție gastrointestinală. Nu este neobișnuit ca o obstrucție să perforeze peretele intestinal, ceea ce ar putea duce la septicemie sau moarte.

Produsele de curățenie

Unele produse de curățare pot provoca probleme grave de sănătate pentru pisică. Partea îngrijorătoare în legătură cu produsele de curățare toxice este că felina poate fi în pericol chiar dacă faci un efort pentru a le depozita într-un loc sigur. Asta pentru că ea le poate ingera în timpul toaletajului, după ce a pășit pe o suprafață proaspăt curățată.

Alimente toxice

Pisicile nu sunt la fel de predispuse să mănânce mâncare la întâmplare precum câinii, dar dacă știm ceva despre pisici este că sunt imprevizibile și curioase. De ce să ne asumăm riscul? Unele alimente pot provoca vărsături sau tulburări gastro-intestinale, în timp ce altele pot duce la comă, la o lacerare a tractului digestiv sau chiar la moarte.

Plante toxice

Pisicile mestecă deseori plante atunci când sunt deranjate la stomac, deoarece acestea le ajută să vomite. Uneori sunt pur și simplu curioase de gust sau de textură. Cu toate acestea, multe plante de apartament obișnuite pot fi toxice (sau chiar fatale) pentru pisica ta.

Dacă doriți să adăugați ceva verde și sigur pentru ca pisica să mestece, ia în considerare un ghiveci de iarbă proaspătă pentru pisici.

Coșul de gunoi

Deșeurile zilnice, cum ar fi ața dentară, pot provoca obstrucții gastrointestinale sau lacerații, de aceea este important ca pisica să nu aibă acces acolo sau să nu aibă posibilitatea să dea capacul la o parte.

Cel mai bun mod de a-ți menține casa în siguranță este să te obișnuiești să privești lucrurile din perspectiva pisicii tale. Instinctul ei natural o va determina să vâneze sforile care atârnă și să-și exploreze lumea cu ajutorul simțului gustativ.

Dacă este potențial periculos, nu presupune niciodată că ea nu îl va explora. Păstrează obiectele periculoase ca inaccesibile și renunță cu totul la plantele toxice pentru felină.