Sari la conținut
Home » Pot vedea pisicile în întuneric? Curiozități despre vederea pisicilor

Pot vedea pisicile în întuneric? Curiozități despre vederea pisicilor

pisica siameză; sursă foto: lovetoknowpets.com

Pot vedea pisicile în întuneric? Pisicile sunt cunoscute pentru super simțurile lor. Acestea sunt capabile să adulmece jucăria preferată cu iarbă pentru pisici de la 20 de pași și să audă cum se deschide dulapul cu mâncare pentru pisici de la o stradă distanță.

Dar când vine vorba de vedere, cine este cel mai bun – oamenii sau pisicile? Iată câteva date fascinante despre ochii pisicilor.

1. Pot vedea pisicile în întuneric?

Ca și noi, pisicile nu pot vedea în întuneric atunci când nu există absolut nicio lumină disponibilă. Cu toate acestea, ele au o vedere mai bună decât noi în condiții de lumină slabă, cum ar fi într-o noapte cu lună.

Acest lucru se datorează faptului că au mai mulți receptori în ochi, numiți bastonașe. Aceștia sunt sensibili la lumină, ceea ce le ajută să vadă de șase până la opt ori mai bine decât noi în întuneric.

De asemenea, pupilele lor se extind mai mult decât ale noastre, permițând astfel să intre mai multă lumină în ochi.

2. Pisicile sunt daltoniste la culorile roșu/verde

O pisicuță, sursă foto: Dailypaws.com
O pisicuță care privește curioasă de după o masă

Ochii umani au trei tipuri de receptori de culoare numiți conuri. Acestea ne permit să vedem întregul curcubeu de culori.

Pisicile au mai puține conuri și au doar două tipuri, ceea ce înseamnă că culorile roșu și verde le apar ca niște nuanțe de gri.

Ele văd mult mai bine nuanțele de albastru și galben. Însă, se bazează mai mult pe luminozitate decât pe culoare atunci când privesc lumea.

3. Ochii pisicilor sunt foarte sensibili la mișcare

Unul dintre motivele pentru care pisicile sunt vânători atât de buni este că ochii lor sunt mult mai sensibili la mișcare decât ai noștri, potrivit cats.

Aceștia pot detecta obiectele care se mișcă cu viteze foarte mari, ceea ce le ajută să localizeze și să se năpustească cu ușurință asupra jucăriilor care se mișcă rapid.