Sari la conținut
Home » De ce îi cad mustățile pisicii mele?

De ce îi cad mustățile pisicii mele?

De ce îi cad mustățile pisicii mele? sursă foto: pawtracks.com

De ce îi cad mustățile pisicii mele? Este normal pentru o pisică să-și piardă mustața periodic, la fel cum pierde și blana. Aceasta este o parte naturală a ciclului de creștere și cădere a mustăților.

Mustățile individuale se pot arunca la aproximativ două luni, iar acest lucru este considerat sănătos. Astfel, este normal să găsești mustăți căzute prin casă din când în când.

De ce îi cad mustățile pisicii mele?

Pierderea normală a mustăților permite creșterea unor mustăți noi, sănătoase și puternice. Pe lângă pierderea normală, pisicile pot pierde mustățile din alte motive, cum ar fi stresul cauzat de mutarea într-o casă nouă sau obținerea unui alt animal de companie, sau din cauza alergiilor.

Oboseala mustăților este un termen care se referă la supra stimularea sistemului senzorial al mustăților, care poate determina pisica să refuze să mănânce sau să bea din bolurile obișnuite.

Mustățile pisicii pot crește din nou în timpul următorului ciclu de vărsare și recreștere. Ele sunt sensibile și joacă un rol important în navigarea și explorarea mediului pentru pisică, deoarece transmit impulsuri nervoase către creier.

Culoarea mustăților unei pisici poate să se schimbe odată cu vârsta și poate deveni mai închisă, de obicei, datorită pigmentului din piele care se acumulează în foliculele de mustață. Astfel, este normal ca mustățile să devină negre la pisici pe măsură ce îmbătrânesc.

Ce caracteristici au mustățile?

Desigur, mustățile pisicii sunt fascinante și au multe caracteristici interesante. Iată câteva curiozități despre mustățile pisicii:

  1. Sensibilitate extraordinară: Mustățile pisicii, cunoscute și sub numele de vibrise, sunt extrem de sensibile. Ele sunt dotate cu receptori tactili care pot detecta chiar și cele mai mici schimbări ale mediului înconjurător.
  2. Instrumente de navigare: Mustățile ajută pisicile să-și măsoare spațiul și să-și calculeze mișcările. Ele pot determina dacă pisica va încăpea sau nu într-o anumită deschidere sau dacă pot să sară sau să treacă printr-o zonă.
  3. Comunicare non-verbală: Pisicile folosesc mustățile pentru a comunica între ele și cu mediul înconjurător. O pisică poate îndoi mustața înainte atunci când este curioasă, potrivit lwvworc.org.