Poliția caută neîncetat un fost soldat și animalul său de companie. Un caz care a cutremurat toată Polonia a plasat sute de polițiști în alertă maximă!

Poliţia poloneză caută de trei zile un fost soldat, veteran din Afganistan. Acesta  a refuzat să-și ducă animalul de companie la Zoo și a fugit în pădure. Este vorba despre o pumă, un animal extrem de periculos.

“Nu este o jucărie. Este unul dintre cele mai periculoase anumale din lume şi ar fi un pericol real pentru vieţile oamenilor”, a afirmat Ewa Zgrabczynska, directoarea grădinii zoologice din Poznan.

În Polonia este interzis ca oamenii să crească astfel de animale, astfel că instanţa a decis că fostul soldat trebuie să ducă puma la grădina zoologică.

Se pare că bărbatul a cumpărat animalul sălbatic în urmă cu şase ani, din Cehia, şi că de atunci a ţinut-o acasă.

Primarul oraşului Mysklowice, Dariusz Wojtowicz, îl susţine pe fostul soldat, identificat ca fiind Kamil S, în dorinţa acestuia se a-şi păstra puma numită Nubia.

“Iubirea pentru acest animal şi o decizie crudă a tribunalului l-au forţat să fugă. El se ascunde în pădure. Poate cineva poate aborda cazul dintr-o perspectivă mai umană”, a notat primarul, sâmbătă, pe Facebook, potrivit news.ro.

Animalzoo.ro Vreti sa primiti notificari cu ultimele stiri? Nu Da