Sari la conținut
Home » Poliția Animalelor și povestea primului cal confiscat din România! Sunny, un suflet cu dreptul la o nouă viață

Poliția Animalelor și povestea primului cal confiscat din România! Sunny, un suflet cu dreptul la o nouă viață

Poliția Animalelor și povestea primului cal confiscat din România! Sunny, un suflet cu dreptul la o nouă viață.

„Trebuie să ne implicăm dacă dorim să schimbăm ceva”!

Povestea cailor din România nu este mereu una fericită! Pe lângă cazuri în care proprietarii au grijă de animalele lor și își asumă responsabilitatea oferirii condițiilor decente de trai, se regăsesc și cazuri nefericite cu animale chinuite și condamnate la moarte. Un mijloc de a face bani de care se descotorosesc atunci când sunt bătrâni ori bolnavi.

Poliția Animalelor, o șansă la viață pentru animalele maltratate de la noi din țară!

Însă, lucrurile s-ar putea schimba odată cu înfiinţarea poliţiei animalelor.

În Vulcan, județul Hunedoara, un cal a trecut printr-un adevărat chin, bătut cu bestialitate chiar de cei pentru care a trudit o viaţă întreagă. Norocul lui a fost cazul mediatizat prin intermediul rețelelor sociale, iar asta a făcut să ajungă în județul Dolj, în adăpostul înființat de Daniela Popovici, iar acum Sunny are o altă viață:

„Este primul căluţ confiscat în România. Au fost la furat. Căruţa plină cu fier vechi şi ea, fiind bătrână şi, aşa cum o vedeţi, slabă, nu a putut să mai care căruţa. A căzut şi s-au pus cu bâtele pe ea. Trebuie să ne implicăm dacă dorim să schimbăm ceva. Altfel, dacă trecem nepăsători, nu vom rezolva niciodată nimic. În adăpost trăiesc aproape o sută de cai, măgari şi capre, dar şi în jur de şase sute de câini. Asta e de la Iaşi, ăştia doi sunt de la Calafat, cea albă, de-acolo e de la Iaşi, asta e de la noi, din Cetate”, a declarat reprezentanta Asociației Măriuța.

Orice ajutor contează! 

Adăposturile de animale, cum este cazul adăpostului Măriuţa, apreciază orice ajutor. Au nevoie de hrană pentru animale, furaje sau materiale de construcţii, pentru a putea extinde boxele pentru cai, cât și pentru celelalte animale.